Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Sorateitä kunnostetaan nyt aiempaa enemmän (Keski-Suomi)

Keski-Suomessa on vuonna 2020 tienpitoon käytössä 48 miljoonaa euroa, mikä on 15 miljoonaa euroa enemmän kuin vuonna 2019. Mukana summassa on kesäkuussa hallituksen elvytyspaketissa myöntämä lisärahoitus, josta Keski-Suomen osuus on 5 miljoonaa euroa. Tästä summasta käytetään sorateiden parantamiseen ja kunnostukseen 1 263 000 euroa.

Lisääntynyt tienpidon rahoitus näkyy tiellä liikkujille muun muassa päällysteiden korjauksina, ojien kunnostuksina, sorateiden korjauksina sekä muina pienempinä kunnostustöinä. Soratien kunnostuksia on käynnissä kaikissa Keski-Suomen alueen kuudessa alueurakassa. Lisäksi ELY-keskuksella on käynnissä erillinen kelirikkourakka, jonka osuus lisärahoituksesta on 350 000 euroa.

Jämsän alueurakassa on tehty ojituksia ja vahvistettu runkokelirikkokohtia.
Jämsän alueurakan alueella ojituksia ja runkokelirikkokorjauskohteita on tehty jo valmiiksi,
sorastukset ovat vasta aluillaan. Kuva: ELY-keskus

Lisärahoitus käytetään tämän vuoden aikana

Sorateitä kunnostetaan muun muassa ojittamalla, vaihtamalla huonokuntoisia rumpuja ja tekemällä pehmeikkökohtiin niin sanottua runkokelirikkokorjausta.

– Runkokelirikkokorjauskohtien pituudet vaihtelevat muutamasta kymmenestä metristä satoihin metreihin. Näihin kohteisiin laitetaan suodatinkangas ja sen päälle 25 cm kantavaa karkeaa mursketta. Lopuksi päälle tulee vielä hienompirakeinen kulutuskerros, kertoo aluevastaava Marja Laavisto Keski-Suomen ELY-keskuksesta.


Keuruun alueurakan alueella ojitukset ja rumpujen vaihdot ovat meneillään. Kuva: ELY-keskus

Ojitusta, sorastusta sekä runkokelirikkokorjauksia tehdään kaikissa alueurakoissa. Niille on kilpailutettu hinta kyseisen alueurakan kilpailutuksen yhteydessä.

– Elvytysrahoilla tehdään sorateille ihan samaa hommaa hoitourakkaan sisältyvien hommien lisäksi urakan hinnoilla. Lisätöitä tehdään koko sillä rahalla, mitä on myönnetty. Esimerkiksi Jämsän alueurakkaan sorateille on myönnetty 100 000 € ja Keuruun alueelle 190 000 €. Nämä lisärahat on käytettävä tänä vuonna. Työt jatkunevat myöhälle syksyyn, Laavisto jatkaa.

Lisätietoja:

Aluevastaava
Marja Laavisto
p. 0295 024 696
Keski-Suomen ELY-keskus

Muuta liikenneaiheeseen liittyvää ajankohtaista: Uusi tieliikennelaki alkaa näkyä konkreettisesti myös Keski-Suomessa (Keski-Suomen ELY-keskuksen blogi)