Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Pohjanmaan TE-toimiston asiakaspalvelu koronakriisin aikana (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)

Pohjanmaan TE-toimisto joutuu supistamaan kasvokkain tapahtuvaa asiakaspalveluaan koronaviruspandemian etenemisen hidastamiseksi. Pietarsaaren toimipaikassa voi normaalisti käydä asioimassa ilman ajanvarausta torstaisin ja perjantaisin. Tämä palvelu on väliaikaisesti keskeytetty 6.4. alkaen.

Nykyisessä koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa TE-toimistot palvelevat asiakkaitaan pääsääntöisesti verkossa te-palvelut.fi ja puhelimitse. Verkkoasiointi vaatii normaalisti vahvan tunnistautumisen, mutta nyt verkkosivuille on avattu lomake, jonka avulla pystyy käynnistämään työnhaun verkossa myös ilman vahvaa tunnistautumista. Ellei verkkoasiointi mitenkään onnistu, asiakas voi noutaa paperisen työnhaun aloituslomakkeen toimipaikan oven läheisyydestä ja palauttaa lomakkeen täytettynä TE-toimistoon joko postitse tai viemällä sen toimipaikan oven läheisyydessä sijaitsevaan postilaatikkoon. Kaikkien Pohjanmaan TE-toimiston toimipaikkojen ovilla on postilaatikko, jonne voi jättää työnhaun aloituslomakkeen lisäksi yhteydenottopyyntöjä ja muuta postia TE-toimistolle. Toiminta siis jatkuu ja henkilökunta on töissä, tosin valtaosin etätöissä. TE-palveluiden asiantuntijat pitävät yhteyttä asiakkaisiinsa pääasiassa puhelimitse. Aivan välttämättömissä poikkeustapauksissa asiakkaalle voidaan varata aika tapaamiseen kasvokkain.

- Pietarsaaren toimipaikan henkilöstömäärä on pieni, joten toimipaikan kantokyky mahdollisessa tartunta- tai altistustilanteen aiheuttamissa karanteeneissa on rajallinen. Toimipaikan kasvokkain tapahtuvan asiakaspalvelun tilapäisellä sulkemisella varaudumme siihen, ettei karanteenin aiheuttamaa nopeaa pakkosulkemista tarvitse tehdä. Se olisi kaikille osapuolille vieläkin hankalampi tilanne, sanoo Pohjanmaan TE-toimiston johtaja Mika Palosaari.

TE-toimistot ovat kautta maan varautuneet koronapandemiaan poistamalla kasvokkain tapahtuvan asiakaspalvelun mahdollisuuden suuresta osasta toimipaikkojaan määräaikaisesti. Pohjanmaan TE-toimiston Kaustisen toimipaikan kasvokkain tapahtuva asiakaspalvelu keskeytettiin heti koronavirusepidemian alussa ja Kristiinankaupungin ja Närpiön yhteispalvelupisteet suljettiin TE- palveluiden kasvokkain tapahtuvan palvelun osalta. Asiakkaille ja sidosryhmille tiedotetaan, miten palvelu on saavutettavissa verkossa, puhelimitse ja sähköpostilla tilapäisten aukiolorajoitusten aikana.

Pohjanmaan TE-toimiston Kokkolan ja Vaasan toimipaikat ovat edelleen avoinna välttämätöntä kasvokkain tapahtuvaa ajanvarauksetonta käyntiasiointia varten. Mikäli Kokkolan tai Vaasan toimipaikka joudutaan sulkemaan koronakaranteenin johdosta, voidaan Pietarsaaressa vastaavasti avata välitöntä, ajanvarauksetonta asiakaspalvelua myös muille Pohjanmaan TE-toimiston asiakkaille.

- Korostamme, että kyseessä on koronatilanteen aiheuttama tilapäinen muutos. Palaamme normaaliin asiakaspalveluun heti, kun se on mahdollista, toteaa Mika Palosaari.