Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Maantiellä 16811 (Taipaleentie) alkavat kevyen liikenteen väylän rakentamistyöt (Keski-Suomi)

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen Sumiaisten taajamassa yhdystien 16811 (Taipaleentie) varteen alkaa syksyllä 2020. Hanke valmistuu kesäkuun 2021 loppuun mennessä.

Kyseessä on Keski-Suomen ELY-keskuksen ja Äänekosken kaupungin yhteishanke, jolle eduskunta on myöntänyt erillisrahoituksen. Kokonaiskustannukset ovat noin 0,4 miljoonaa euroa. Hankkeella parannetaan jalankulun ja pyöräilyn liikenneturvallisuutta ja olosuhteita.

─ Urakassa rakennetaan jalankulku- ja pyöräilyväylää välille Sumiaisraitti – Haketie noin 0, 74 km matkalle. Lisäksi Taipaleentielle rakennetaan kaksi uutta linja-autopysäkkiä sekä tarvittavat suojatiejärjestelyt, projektipäällikkö Petri Teerimäki Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen tapahtuu pääasiassa nykyisen maantien sivussa, joten siitä ei aiheudu merkittävää haittaa liikenteelle. Työmaan alueella lasketaan kuitenkin nopeusrajoitusta ja hetkittäiset liikenteen pysäytykset ovat mahdollisia.

ELY-keskus toivoo kaikilta tiellä liikkujilta varovaisuutta työmaan kohdalla. Erityisesti autoilijoilta pyydetään varovaisuutta, koska Taipaleentiellä näkemäalueet ovat paikoittain lyhyet ja jalankulkijoiden sekä pyöräilijöiden käyttämä tienpiennar voi rakennustöiden vuoksi olla hyvin kapea tai paikoin suljettu.

Työn rakennuttajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus ja urakoitsijana Oteran Oy.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö
Petri Teerimäki
p. 0295 024 008
Keski-Suomen ELY-keskus

Työmaapäällikkö
Heikki Mäkelä
p. 050 401 7029
Oteran Oy

Hankkeen verkkosivut:
https://vayla.fi/keski-suomessa-rakenteilla/maantien-16811-taipaleentie-kevyen-liikenteen-vayla-sumiaisten-taajamassa-aanekoski