Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Lappilaiset yritykset ovat löytäneet koronarahoituksen - hakemuksia 900 yritykseltä (Lappi)

Lappilaiset yritykset ovat hakeneet aktiivisesti koronarahoitusta. Hakemuksia on saapunut Lapista yhteensä 900 kappalettaHakemukset käsitellään valtakunnallisesti saapumisjärjestyksessä.  

Tällä hetkellä ELY-keskuksella on tarjolla yrityksille kaksi eri rahoitusmuotoa poikkeustilanteeseen: tilanneanalyysi ja kehittämistoimenpide. Molemmissa rahoituksissa vaaditaan yrityksiltä 20 % omarahoitusta.

Myönteisiä päätöksiä on tehty 335 kappaletta ja niistä suurin osa (78 %) on tilanneanalyysejä ja loput kehittämistoimenpiteitä. Kaikkien myönteisten päätösten keskimääräinen avustussumma on ollut Lapissa 11 335 euroa. 

– Tilanneanalyysi on yritykselle joustava apu alkuvaiheessa. Siinä yritys voi pysähtyä tilanteensa äärelle ja suunnitella askelia eteenpäin pääsemiseksi, kertoo johtaja Marja Perälä.

Tarkasteltaessa päätöksiä toimialoittain ja kappalemäärien perusteella, eniten avustusta on myönnetty erikoiskaupan alalle, majoitus- ja ravitsemistoimintaan, kuljetuspalveluihin ja matkailupalveluihin. Näille toimialoille kohdistuu lähes 2/3 rahoituspäätöksistä.

Tuen hakuprosessista on tehty mahdollisimman helppo ja yksinkertainen

Valtakunnalliset neuvontapuhelimet vastaavat kysymyksiin ja auttavat yrityksiä hakemusten täyttämisessä. Maksullisen asiantuntija-avun käyttämiselle hakemuksen laatimisessa ei pitäisi olla tarvetta. 

Yrityksille on tarjolla myös muita rahoituspalveluja, esimerkiksi kunnat myöntävät tukia yksinyrittäjille.  Maa- ja metsätalousministeriö valmistelee parhaillaan tukipakettia maatilakytkentäisille yrityksille ja nämä tuet tulevat haettavaksi todennäköisesti toukokuun aikana. 

Neuvontapuhelimet:
ELY-keskusten puhelinpalvelu (arkisin klo 9-15) puh. 0295 024 800 Sähköposti: poikkeusrahoitus.ely(at)ely-keskus.fi
Yritys-Suomen puhelinpalvelu (arkisin klo 9-16.15), puh. 0295 020 500

Lue lisää:
ELY-keskusten koronarahoituksen hakemusmäärät sekä haetut avustussummat kasvussa (valtakunnallinen tiedote 29.4.2020)

Lisätietoja:
ELY-keskus, johtaja Marja Perälä (@ely-keskus.fi), 0295 037 050