Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Lapissa korjataan siltoja tänä vuonna 4,8 miljoonalla eurolla (Lappi)

Lapissa on 1350 maantiesiltaa, joista 5-8 peruskorjataan tai uusitaan vuosittain. Näiden lisäksi 30–35 sillalle tehdään pieniä ylläpitokorjauksia, kuten kaiteiden ja päällysteiden uusimisia. Siltoja korjataan vuonna 2020 noin 4,8 miljoonalla eurolla.

Tyypillinen peruskorjattava silta on 1960- tai 1970-luvulla rakennettu teräsbetoninen silta, joita Lapin silloista on lähes kolmannes. Peruskorjaustarpeeseen vaikuttavat esimerkiksi päällysteiden alla olevan vesieristeen vuotaminen, betonin rapautuminen, kaiteiden puutteet ja vauriot sekä liikuntasaumalaitteiden vauriot.

Siltojen korjaus- ja rakennustyöt ovat vilkkaimmillaan touko–lokakuussa. Tavallisesti ensin korjataan tai uusitaan sillan reunapalkit ja kaiteet, jolloin liikennehaitta on yleensä kohtalaisen pieni. Liikennejärjestelyihin enemmän vaikuttava työvaihe on vesieristeiden ja mahdollisten liikuntasaumalaitteiden uusiminen. Silloin liikenne joudutaan yleensä siirtämään toiselle ajokaistalle kaksisuuntaisena, jolloin liikenteellä oleva tila on normaalia kapeampi.

Siltojen korjaamiset ja uusimiset aiheuttavat yleensä aina häiriötä tieliikenteelle, etenkin vilkasliikenteisillä väylillä. Autoilijoiden toivotaan olevan kärsivällisiä ja tarkkaavaisia sekä noudattavan nopeusrajoituksia työmaan kohdalla, jotta onnettomuuksilta vältytään.   

Lapin ELY-keskuksen merkittävimmät siltahankkeet vuonna 2020 ovat:

  • Vikajoen sillan uusiminen kantatiellä 82 ja Salmenojan sillan korjaus kantatiellä 78 Rovaniemellä
  • Rovanojan sillan uusiminen kantatiellä 83 sekä Korkeanojan sillan uusiminen ja Honkurin sillan korjaus maantiellä 932 Ylitorniolla
  • Riikonjoen ja Yläkuusanjoen siltojen korjaus kantatiellä 80 Kittilässä
  • Jänkä-Kiviojan sillan uusiminen maantiellä 9231 Tervolassa

Näiden lisäksi valtatie 4 Oulu – Kemi parantamishankkeen Viantienjoki - Maksniemi –osuudella Simossa rakennetaan yhteensä 12 kappaletta uusia siltoja. Maantien 934 Vitikanpää - Ketavaara kevyen liikenteen väylähankkeen yhteydessä Rovaniemellä uusitaan Takaputaan silta ja rakennetaan uusi Myllyojan raittisilta.

Liite:  Vuoden 2020 ylläpitokorjauskohteet

Lisätietoja:  siltainsinööri Jaakko Myllylä, puh. 0295 037 222