Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Koronavirus aiheuttaa muutoksia, mutta pyrimme turvaamaan ELY-keskuksen palvelut (Pohjalaismaakunnat)

ELY-keskuksen työntekijät hoitavat toistaiseksi työtehtäviinsä liittyviä tapaamisia pääosin puhelimitse ja etäyhteyksin. Vältämme matkustamista sekä kasvokkain tapahtuvaa kanssakäymistä ja kokouksia. Siirrämme järjestämiämme kokouksia ja tilaisuuksia tai tarjoamme kokouksiin videoyhteysmahdollisuuden. Ilmoitamme tapahtumiin liittyvistä muutoksista monissa kanavissa. Kannattaa ottaa myös sosiaalisen median kanavat seurantaan. Henkilöstöämme on ohjeistettu tekemään etätyötä työtehtävien sen salliessa. Kaikki asiakaspalvelun kannalta tärkeät tapaamiset ja tehtävät pyritään kuitenkin hoitamaan tavalla tai toisella tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Asiantuntijamme ottavat asiakkaisiimme yhteyttä, kun on tarpeen sopia erityisistä menettelytavoista esim. yritys- tai tilakäyntien yhteydessä. Tavoitteena on omalta osaltamme hidastaa korona-viruksen leviämistä sekä turvata henkilöstömme terveys ja palvelujen toimivuus.

On tärkeää myös turvata ELY-keskuksessa yhteiskunnan kannalta kriittisiä tehtäviä. Näitä ovat esimerkiksi vesihuollon toiminnan tukeminen, maanteiden kunnossapito ja elinkeinoelämän toiminnan turvaaminen.

Yrittäjille on luvassa apua, sillä tämä poikkeustilanne koskettaa monia yrityksiä poikkeuksellisen paljon. Lue uutinen aiheesta. Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelu neuvoo maksuvaikeuksiin joutuneita yrityksiä, lue uutinen.

Tiesithän, että ELY-keskuksen kanssa voi asioida myös sähköisesti. Sähköinen asiointi on auki 24/7. Lisätietoja asioinnista löytyy näiltä sivulta:

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/asioiverkossa

ELY-keskus seuraa tilannetta jatkuvasti ja myös sen myötä ohjeet ja toimintatavat tarkentuvat. Viestimme aktiivisesti muutoksista.

Lisätietoja

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus:

Elinkeinoasiat Etelä-Pohjanmaaa Ylijohtaja Mika Soininen, puh.  0295 027 403

Ympäristöasiat johtaja Karoliina Laakkonen-Pöntys, puh. 050 344 2414

Liikenne ja tienpitoasiat johtaja Anders Östergård, puh. 0295 027 766
 

Pohjanmaan ELY-keskus:

Elinkeinoasiat Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa Ylijohtaja Timo Saari, puh. 0295 028 501