Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen sopimusliikenteet kilpailutettu (Kaakkois-Suomi)

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on kevään 2020 aikana kilpailuttanut Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa kuntakeskusten ja keskuskaupungin väliset sopimusliikenteet sekä Imatra-Joutseno-Lappeenranta -välin ostovuorot. Sopimuskausi on näissä liikenteissä kaksi vuotta eli kesäkuusta 2020 alkaen kesään 2022. Tarkemmat tiedot liikenteistä löytyvät sopimusliikennöitsijöiden omilta internetsivuilta ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen internet-sivuilta (Julkinen henkilöliikenne – tiedotteet).

Etelä-Karjalassa ostoliikennettä ajaa Ruokolahden ja Imatran välillä jatkossa E. Rantanen Oy. Parikkalan, Rautjärven ja Imatran välillä vuoroja liikennöi Savonlinja Oy. Parikkalan ja Savonlinnan välillä ostovuoroja ajaa Savonlinja Oy:n lisäksi Soisalon Liikenne Oy. Taipalsaaren ja Lappeenrannan välisistä vuoroista valtaosaa hoitaa Toimi Vento Ky ja näiden markkinaehtoisten vuorojen palvelutarjontaa täydentää ELY-keskuksen hankkimat muutamat illan ja viikonlopun ostovuorot, joita liikennöi jatkossa E. Rantanen Oy. Savitaipaleen ja  Lappeenrannan välillä ajettavasta ostoliikenteestä vastaa myös E. Rantanen Oy. Tähän kokonaisuuteen kuuluvat myös kesäkaudella ajettavat Lemin ja Lappeenrannan väliset vuorot. Kouluvuoden aikaiset yhteydet Lemiltä Lappeenrantaa hoitaa jatkossa Liikenne O. Eteläpää Oy. Luumäen ja Lappeenrannan välisistä sopimusvuoroista vastaa edelleen Liikenne Vuorela Oy, samoin Luumäen ja Kouvolan välillä jatkaa liikennöitsijänä Kymen Charterline Oy. Luumäen ja Kouvolan sekä Luumäen ja Haminan välille tulee muutama uusi vuoro, näiden myötä saadaan myös vaihdollinen aamupäiväyhteys Lappeenrannasta Luumäen kautta Haminaan.

Imatran ja Lappeenrannan välisessä ELY-keskuksen hankkimassa liikenteessä vaihtuu liikennöitsijä kesän aikana vaiheittain. Savonlinja Oy:n jälkeen vuoroja ajaa E. Rantanen Oy. Imatralta Lappeenrannan Skinnarilaan asti ajetuista vuoroista kesäkaudella ajetut kaksi vuoroa lähtee ja palaa Imatran keskusaseman sijaan Vuoksenniskalta/-lle kesäkuun alusta alkaen. Kouluvuoden aikana ajettujen vuorojen lähtö- ja paluupaikka säilyy kuitenkin edelleen Imatran keskusasemalla. Valtaosa Imatran ja Lappeenrannan välisestä liikenteestä eli liikenne Imatran keskusaseman, Joutsenon ja Lappeenrannan keskustan välillä jatkaa muuttumattomana kesäkuun ajan, mutta heinäkuussa E. Rantanen Oy:n aloittaa liikennöinnin myös näillä vuoroilla. Viikonloppuliikenteen aikatauluissa tapahtuu tuolloin myös muutos eli heinäkuusta alkaen lauantai- ja sunnuntaipäivien vuorot ajetaan samalla aikataululla, joka noudattaa nykyistä lauantain aikataulua.

Kymenlaaksossa ei liikenteissä tai liikennöitsijöissä tapahdu juurikaan muutoksia verrattuna nykyiseen. Iitin ja Kouvolan välissä vuoroissa liikennöitsijänä jatkaa Kymen Charterline Oy, kuten Luumäen ja Kouvolan välissä vuoroissa. Luumäen ja Kouvolan väliset yhteydet paranevat kuitenkin niin, että myös kesäaikana on tarjolla perustyömatkavuorot Luumäeltä Kouvolaan. Lisäksi aamupäivään on tulossa välille kaksi uutta ostovuoroa. Eteläisessä Kymenlaaksossa Miehikkälästä ja Virolahdelta yhteyksiä Haminaan hoitaa edelleen Liikenne Vuorela Oy. Haminasta kouluvuoden aikainen yhteys Kouvolaan Myllykosken kautta jatkuu optiojärjestelyin Liikenne Vuorela Oy:n kanssa kesään 2021 saakka.

Lisätietoja: joukkoliikennevastaava Ulla Marjamaa, [email protected]