Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Työttömyys vähenee yhä ripeästi Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 23 300 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien määrä kasvaa - nyt 3 200 henkilöllä. Työttömyyden kasvu johtuu pääasiassa kesäajalle ominaisista tekijöistä: oppilaitoksista valmistuneiden nuorten tulosta työmarkkinoille ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä. Viime vuoden kesäkuusta työttömien määrä väheni 14 prosentilla (3 900 henkilöllä) eli lähes samaan tahtiin kuin koko maassa (-15%).

Työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 10,2 % eli 1,8 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on hieman pienempi kuin koko maassa (10,4 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Vakka-Suomessa ( yli 20 %) , kun Loimaan ja Turunmaan seuduilla alenemistahti jäi hitaammaksi (-12 %). Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen kaikissa kunnissa. Kahdessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 35 prosentilla eli 3 500 henkilöllä.

Heinäkuun aikana työttömien määrä yleensä jatkaa kasvuaan ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

 

Tarkempaa tietoa:

Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus, nettiversio

  • monikäyttöinen nettiversio, jossa  kuviot kuten koko katsauskin ovat tallennettavissa

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-varsinais-suomi-tyollisyyskatsaukset#.V2geMDGcwVA

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

 

Lisätietoja:

Juha Pusila

analyytikko

Varsinais-Suomen ELY-keskus

puh. 0295 022 772


Alueellista tietoa