Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Työttömyys alenee vauhdilla Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 19 100 työtöntä työnhakijaa. Lokakuun aikana työttömien määrä vähenee - nyt 600 henkilöllä. Viime vuoden lokakuusta työttömien määrä väheni 16 prosentilla (3 600 henkilöllä) eli lähes samaan tahtiin kuin koko maassa (-15,5 %). Nykyistä vähemmän työttömiä oli edellisen kerran toukokuussa 2009.

Työttömien osuus työvoimasta oli lokakuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,4 % eli 1,6 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on hieman pienempi kuin koko maassa (8,7 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Alenemisvauhdissa ei olut paljon eroa: ripeimmin työttömien määrä väheni Salon seudulla ( -21 %) , kun muissa seutukunnissa alenemistahti jäi noin 15 prosenttiin . Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee lähes kaikissa alueen  kunnissa. Kahdessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 41 prosentilla eli 4 100 henkilöllä.

Marraskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

Lisätietoja:

Juha Pusila, Varsinais-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 022 772


Alueellista tietoa