Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Työttömyys alenee ripeästi Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 19 800 työtöntä työnhakijaa. Syyskuun aikana työttömien määrä vähenee - nyt 1 200 henkilöllä. Viime vuoden syyskuusta työttömien määrä väheni 14 prosentilla (3 300 henkilöllä) eli lähes samaan tahtiin kuin koko maassa (-16%). Nykyistä vähemmän työttömiä oli edellisen kerran toukokuussa 2009.

Työttömien osuus työvoimasta oli syyskuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,7 % eli 1,5 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on hieman pienempi kuin koko maassa (8,8 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Alenemisvauhdissa ei olut paljon eroa: ripeimmin työttömien määrä väheni Salon seudulla ( -18 %) , kun muissa seutukunnissa alenemistahti jäi 14 prosenttiin . Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee lähes kaikissa alueen  kunnissa. Kahdessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 40 prosentilla eli 4 100 henkilöllä.

Lokakuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:


Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko
Varsinais-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 022 772


Alueellista tietoa