Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Sastamalan Mouhijärvellä käynnistyy Uotsolantien parantaminen (Pirkanmaa)

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus käynnistää yhteistyössä Sastamalan kaupungin kanssa Uotsolantien parantamisen Sastamalan Mouhijärvellä.

Mouhijärvellä Uotsolan taajaman läpi kulkevan noin 2,1 kilometrin pituisen Uotsolantien rakennetta parannetaan, ja sekä päätie että kevyen liikenteen väylät päällystetään. Tavoitteena on parantaa ajoneuvoliikenteen ja kevyen liikenteen olosuhteita, taajaman liikenneturvallisuutta sekä Mouhijärven palveluiden saavutettavuutta. Tienparannustyön rahoittavat Pirkanmaan ELY-keskus ja Sastamalan kaupunki.

Heinäkuussa käynnistyvissä tietöissä päällysteen ja tierakenteen kuntoa parannetaan ja korjataan tien vaurioita. Ajoradan ja korotetun kevyen liikenteen väylän välinen reunakivi uusitaan. Uotsolantien korotettuja suojateitä uusitaan ja rakentamalla vielä kaksi kokonaan uutta korotettua suojatietä liikenneturvallisuutta parannetaan entisestään. Myös tien kuivatusta parannetaan.

Tietyöt alkavat heinäkuun puolivälissä

Noin 0,5 miljoonaa euroa maksavan hankkeen urakoitsijana toimiva Asfalttikallio Oy aloittaa työt heinäkuun puolivälissä.

Päällystystyöt ajoittuvat pääosin elokuulle. Kokonaisuudessaan tienparannustyöt valmistuvat syyskuussa, minkä jälkeen Uotsolantie muuttuu kaupungin hoitovastuulla olevaksi kaduksi.

Samanaikaisesti verkostotöitä ja tievalaistuksen uusiminen

Samanaikaisesti tienparannustöiden kanssa Sastamalan kaupunki ja verkostoyhtiöt tekevät omana hankkeenaan Uotsolantiellä tietoliikenne- ja sähkönjakeluverkoston töitä sekä uusivat Uotsolantien valaistuksen.                 

Lisätietoja:

  • työmaapäällikkö Ville Kuismin, Asfalttikallio Oy, p. 040 8435 691
  • projektipäällikkö Heikki Koski, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, p. 0295 036 251
  • vs. yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäki, Sastamalan kaupunki, p. 050 3512 216

Alueellista tietoa