Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

SAMPO - valmistettu Suomessa kampanja käynnistyi, ELY-keskus ja Business Finland tarjoavat rahoitusta ja kansainvälistymispalveluja valmistavan teollisuuden yrityksille (Itä-Suomi)

ELY-keskukset ja Business Finland kannustavat kaiken kokoisia teollisuuden yrityksiä kehittämään toimintaansa, tavoittelemaan vahvaa kasvua ja vientiä. Sampo, valmistettu Suomessa -valtakunnallisella kampanjalla ELY-keskus ja Business Finland tarjoavat teollisuuden yrityksille haettavaksi rahoitusta, verkostoja ja kansainvälistymispalveluita.

Kampanjan aikana rahoitetaan merkittävään liikevaihdon, viennin kasvun ja kansainvälisyyteen tähtäävien yritysten kehittämis- ja innovaatiohankkeita. Konkreettista apua yritys voi saada liiketoimintamallien uudistamiseen (alustat, verkostot, paikka arvoketjussa), uusien teknologioiden käyttöönottoon (automaatio, robotisaatio, digitalisaatio, AI, IoT, 3D tulostus) sekä kaiken tämän johtamiseen. Kampanja kestää marraskuun loppuun saakka.

ELY-keskus ja Business Finland toimivat kampanjassa yhteistyössä, ja se näkyy niin, että asiakkaan ei tarvitse itse tietää, kummasta rahoituskanavasta rahoitusta kannattaa hakea. Asiantuntijat auttavat rahoituksen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.

- Meidän roolimme on kantaa osa siitä rahoitusriskistä, jonka yritys joutuisi muutoin kantamaan yksin. Rahoituksen avulla yritys voi ottaa paljon isomman harppauksen liiketoimintansa kehittämisessä. Yksinkertaisesti autamme yrityksiä voittamaan kasvun esteitä sekä kohtaamaan teknologian ja liiketoimintamallien murrokset, toteaa ELY-keskuksen Itä-Suomen rahoitusyksikön päällikkö Kalevi Pölönen.

Itä-Suomessa on nyt oikea aika satsata kilpailukyvyn parantamiseen

Teknologiateollisuuden mukaan, sen jäsenyritykset työllistävät suoraan 300 000 henkeä ja välillisesti 700 000, mikä on 30 % Suomen työvoimasta. Alan yritykset vastaavat 51 % Suomen viennistä. Valmistavan teollisuuden kilpailukyky on tämän vuoksi erittäin tärkeässä roolissa Suomen kansantalouden näkökulmasta. Varsinkin Itä-Suomessa on vahvoja valmistavan teollisuuden yrityksiä ja arvoverkostoja monella eri toimialalla. Itäsuomalaisten yritysten kannattaa olla aktiivisia SAMPO kampanjaan hakeutumisessa.

Teollisuuden tulee pystyä vastaamaan jatkossakin markkinoiden haasteisiin entistä kilpailukykyisemmin tuottein ja palveluin. Yritysten tilauskirjat ovat nyt täynnä, mutta mikä on tilanne silloin kun seuraava taantuma iskee? Silloin kysytään kilpailukykyä – ylivoimaista asiakashyötyä, jotta kaupat saadaan kotiutettua

Lisätietoa kampanjasta

ELY-keskuksen rahoitushaku:

Business Finlandin rinnakkainen haku:

Lisätietoa:
Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 044 246 4670, kalevi.polonen(at)ely-keskus.fi


Alueellista tietoa