Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Pohjois-Karjalassa 11 115 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli kesäkuun lopussa 11 115 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömien määrä väheni 1 603 henkilöä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa maan korkein, 15,3 %. Vuosi sitten osuus oli 17,4 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuussa 10,4 %. Vuosi sitten osuus oli 12,2 %

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx
Latauslinkki pdf-muotoiseen työllisyyskatsaukseen on katsaussivun oikean laidan valikon kansilehtikuvassa. Nettisivulta (vasemman yläreunan valikko) on pääsy myös koko maan sekä kaikkien ELY-keskusten työllisyyskatsauksiin.

SÄPINÄÄ SYKSYYN -MESSUT 16.8.2018 KLO 13-15

Opintohakujen tulokset ovat kesän aikana saapuneet eivätkä kaikki pääse toivomiinsa opiskelupaikkoihin. Joka vuosi nuoria jää myös kokonaan ilman opiskelupaikkaa. Toimettomaksi ei kuitenkaan kannata jäädä, sillä opiskelemaan voi päästä vielä syksylläkin ja tarjolla on myös muita mielekkäitä vaihtoehtoja.

Vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia voi kartoittaa Säpinää syksyyn –messuilla torstaina 16.8.2018 klo 13–15 Joensuussa kauppakeskus IsoMyyssä (2.krs).

Tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja – vapaita opiskelupaikkoja, tietoa koulutuksista ja opiskeluvaihtoehdoista, tukea urasuunnitteluun ja työllistymismahdollisuuksia. Tapahtuma on maksuton ja tarkoitettu kaikille, joille koulutuksen ja muiden työllistymistä edistävien mahdollisuuksien etsiminen on ajankohtaista.

Tapahtuman järjestävät Tapahtuman järjestävät Pohjois-Karjalan TE-palvelut, Ohjaamo Joensuu, Riveria, Karelia AMK, Itä-Suomen yliopisto ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry.

Esite löytyy tästä.


Alueellista tietoa