Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Jaana Korhonen Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ylijohtajaksi (Kainuu)

Jaana Korhonen on määrätty Kainuun ELY-keskuksen ylijohtajan tehtävään 1.1.–31.12.2019. Määräyksestä päätti valtioneuvosto 8.11.2018.

Jaana Korhonen on virkavapaalla vuoden 2018 loppuun saakka Kainuun ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajan tehtävästä. Virkavapauden aikana hän on hoitanut Kainuun maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelujohtajan virkaa Kainuun maakuntauudistuksessa väliaikaisessa toimielimessä. Korhosella on vahvaa näyttöä muutosjohtamisesta ja verkostojohtamisesta.

– Tämä nimitys muodostaa hyvän jatkumon sille työlle, mitä olen ELY-keskuksessa ja viimeisen reilun vuoden aikana maakuntauudistuksen valmistelussa tehnyt. On hienoa jatkaa työtä maakunnankin kannalta tärkeitten elinvoima-asioiden parissa, ovathan esimerkiksi työvoiman saatavuuteen tai kestävään kehitykseen liittyvät asiat aivan keskeisiä maakunnassa, Korhonen toteaa.

Kainuun ELY-keskuksen ylijohtajan tehtävä vapautui edellisen ylijohtajan jäätyä eläkkeelle. Tehtävään oli kolme ilmoittautunutta.

ELY-keskuksen ylijohtajaksi määrätään yksi keskuksen vastuualuejohtajista. Ylijohtaja hoitaa tehtävää oman toimensa ohella, joten Korhonen toimii myös jatkossa Kainuun ELY-keskuksen elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajana. Ylijohtajana hän vastaa keskuksen toiminnan tuloksellisuudesta ja keskuksen yhteisten tulostavoitteiden saavuttamisesta sekä toimii keskuksen johtoryhmän puheenjohtajana.

Kuva: Jaana Korhonen

 

Lisätiedot:

teollisuusneuvos Jarkko Tonttila, TEM, p. 029 506 0069

neuvotteleva virkamies Elina Isoksela, TEM, p. 029 506 3719


Alueellista tietoa