Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Työttömyys kohosi Kainuussa roimasti heinäkuussa (Kainuun ELY-keskus)

Suhdannetilanteen heikentyminen vaikuttaa Kainuun työllisyyskehitykseen selvästi. Työttömyys kohosi heinäkuussa roimasti ja paisui jo lähes viidenneksen vuoden takaista korkeammalle. Työttömyys on nyt kohonnut Kainuussa likipitäen neljän vuoden takaiselle tasolle. Työllisyyden selvä heikentyminen on kasvattanut erityisesti nuorisotyöttömyyttä ja pitkäaikaistyöttömyyttä.

Kainuun työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon) oli kirjoittautunut heinäkuun lopussa 5 638 työtöntä. Se on 333 enemmän kuin kesäkuussa ja peräti 859 enemmän kuin vuosi sitten. Nuorisotyöttömyys on nyt Kainuussa erityisen vaikea. Alle 25-vuotiaita nuoria oli työttömänä 955. Nuorisotyöttömyys kasvoi Kainuussa vuoden takaisesta lähes kolmanneksen, kun se koko maassa kasvoi vajaat 17 %.

Myös uuden työvoiman kysyntä on aiempaa vähäisempää. Viime aikoina työvoiman tarve on painottunut yhä harvemmille aloille. Heinäkuussa uusia avoimia työpaikkoja oli eniten kaupallisessa työssä.

Kainuun työllisyyteen ei ole odotettavissa lähiaikoina merkittävää paranemista. Elo- ja syyskuussa työttömyys kuitenkin tavanomaisesti vähenee ja myös nuorisotyöttömyys laskee, kun osa nuorista jatkaa opintojaan.

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus,
strategiapäällikkö Juha Puranen, p. 029 502 3650, [email protected]
 


Alueellista tietoa