Navigointivalikko
POH Työmarkkinat

 

Työmarkkinat - Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa

Tällä sivulla julkaistaan työmarkkinoiden kehitystä koskeva seuranta-, ennakointi- ja tilastomateriaali.

 

Työllisyyskatsaukset

Pohjanmaan ELY-keskus julkaisee alueen työllisyyskatsauksen kuukausittain. Työllisyyskatsauksen tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoon. Työnvälitystilasto kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen työnhakija-asiakkaista, työnantajien TE-toimistoihin ilmoittamista avoimista työpaikoista ja työvoimapoliittisista toimenpiteistä. Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisee koko maata koskevan työllisyyskatsauksen, ja ELY-keskukset laativat alueelliset työllisyyskatsaukset. Tiedot julkaisupäivistä ja linkki valtakunnalliseen työllisyyskatsaukseen löytyy oikean palstan linkeistä.

Vuosi 2024

Vuosi 2023

Vuosi 2022

 

Vuosi 2021

 

Mikäli olet kiinnostunut aiempien vuosien työllisyysluvuista, ota yhteys suunnittelija Meeri Koskeen, meeri.koski(at)ely-keskus.fi

 


Ammattibarometrit

Ammattibarometri on väline, jonka avulla arvioidaan työvoiman kysyntää ja tarjontaa sekä näiden välistä tasapainoa eri ammateissa ja eri alueilla. Arviot koskevat lähitulevaisuutta eli noin puolen vuoden ajanjaksoa arviointihetkestä eteenpäin. Ammattibarometrin arviot perustuvat työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimiston) asiantuntemukseen paikallisten työmarkkinoiden toiminnasta.

Barometri laaditaan kaksi kertaa vuodessa kaikkien ELY-keskusten alueella. Ammattibarometrin tietoja voidaan hyödyntää esim. työnvälityksessä, ammatinvalinnanohjauksessa, tietopalvelussa, ammatillisen koulutuksen suunnittelussa ja työmarkkinaennusteiden laadinnassa.

 

Osaamistarvekartoitukset

 

Päivitetty: 24.04.2024