Navigointivalikko

 

Avaa chat-ikkuna
Ympäristöasioiden asiakaspalvelu - ingressi

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Etsitkö tietoa ympäristöasioista? Olethan jo tutustunut näihin ympäristötiedon verkkopalveluihin:

ELY-keskuksen ympäristötehtävistä ja palveluista sekä aluehallintovirastojen ympäristö- ja vesiluvista löydät tietoa seuraavilta sivuilta:

Jos et löydä sivustoilta etsimääsi tietoa, ota yhteyttä ympäristöasioiden asiakaspalvelukeskukseen. Neuvomme asiakkaita ELY-keskusten ympäristöön liittyvissä tehtävissä ja palveluissa​ sekä aluehallintovirastojen ympäristö- ja vesilupa-asioissa. Lisäksi annamme yleisneuvontaa ympäristöasioissa​ ja opastamme asioiden vireillepanossa sekä verkkopalveluiden ja sähköisen asioinnin käytössä.

Tietosuojaseloste (pdf)

Näin tavoitat meidät

 

Muuta ELY-keskusten antamaa neuvontaa ympäristöasioissa:

Tuulivoima

Tuulivoimaneuvonta tarjoaa asiantuntija-apua ja neuvontaa kunnille, maakunnan liitoille, ELY-keskuksille, toiminnanharjoittajille ja kansalaisille tuulivoimarakentamiseen liittyvissä menettely- ja sisältökysymyksissä.

Tuulivoimaneuvonta (ymparisto.fi)

Uusiutuvan energian lupaneuvonta

Valtakunnallinen yhteyspisteviranomainen tarjoaa lupaneuvontaa uusiutuvan energian tuotantoa suunnitteleville sekä valvoo, että lupahakemukset käsitellään määräajan sisällä.

Uusiutuvan energian lupaneuvonta ja yhteyspisteviranomainen

Vieraslajit

ELY-keskusten vieraslajiasioiden koordinointi on keskitetty Kainuun ELY-keskukseen. Kainuun ELY-keskus hoitaa vieraslajien torjuntaan, neuvontaan sekä torjunta-avuksiin liittyviä tehtäviä.

Päivitetty: 20.05.2024