Navigointivalikko

 

Avaa chat-ikkuna
Ympäristöasioiden asiakaspalvelu - ingressi

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Etsitkö tietoa ympäristöasioista? Olethan jo tutustunut näihin ympäristötiedon verkkopalveluihin:

ELY-keskuksen ympäristötehtävistä ja palveluista sekä aluehallintovirastojen ympäristö- ja vesiluvista löydät tietoa seuraavilta sivuilta:

Jos et löydä sivustoilta etsimääsi tietoa, ota yhteyttä ympäristöasioiden asiakaspalvelukeskukseen. Neuvomme asiakkaita ELY-keskusten ympäristöön liittyvissä tehtävissä ja palveluissa​ sekä aluehallintovirastojen ympäristö- ja vesilupa-asioissa. Lisäksi annamme yleisneuvontaa ympäristöasioissa​ ja opastamme asioiden vireillepanossa sekä verkkopalveluiden ja sähköisen asioinnin käytössä.

Ympäristöasioiden asiakaspalvelussa kokeillaan huhtikuun ajan chatin laajennettua aukioloa klo 915. Puhelinpalvelu puolestaan sulkeutuu tunnin normaalia aiemmin klo 15.

Tietosuojaseloste (pdf)

Näin tavoitat meidät

 

Muuta ELY-keskusten antamaa neuvontaa ympäristöasioissa:

Tuulivoima

Tuulivoimaneuvonta tarjoaa asiantuntija-apua ja neuvontaa kunnille, maakunnan liitoille, ELY-keskuksille, toiminnanharjoittajille ja kansalaisille tuulivoimarakentamiseen liittyvissä menettely- ja sisältökysymyksissä.

Tuulivoimaneuvonta (ymparisto.fi)

Uusiutuvan energian lupaneuvonta

Valtakunnallinen yhteyspisteviranomainen tarjoaa lupaneuvontaa uusiutuvan energian tuotantoa suunnitteleville sekä valvoo, että lupahakemukset käsitellään määräajan sisällä.

Uusiutuvan energian lupaneuvonta ja yhteyspisteviranomainen

Vieraslajit

ELY-keskusten vieraslajiasioiden koordinointi on keskitetty Kainuun ELY-keskukseen. Kainuun ELY-keskus hoitaa vieraslajien torjuntaan, neuvontaan sekä torjunta-avuksiin liittyviä tehtäviä.

Päivitetty: 15.04.2024