Tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskee noin 50 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä.

Tuottajarekisteri

Pohditko, hoitaako joku käyttämäsi tai tuntemasi yritys tuottajavastuun? Voit tarkistaa asian Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ylläpitämästä jatehuoltokompassi.fi. Sivuston tuottajarekisteristä voi tarkistaa, onko yritys hoitanut tuottajavastuuvelvoitteensa asianmukaisesti sekä tarkistaa hyväksytyt tuottajayhteisöt. Lisäksi sivustolla on jätehuoltorekisteri, josta voi etsiä kuljettajaa tai välittäjää tietylle jätteelle ja tarkistaa, onko yrityksellä oikeus kuljettaa tai välittää tiettyjä jätteitä.

Haethan Jätehuoltokompassista ensisijaisesti yrityksen y-tunnuksella tai vastaavalla VAT-numerolla, sillä nämä tunnukset yksilöivät yrityksen. Samalla y-tunnuksella voi olla virallisen nimen lisäksi useampi aputoiminimi, joita ei välttämättä Jätehuoltokompassissa esiinny. Yrityksen y-tunnuksen voit tarkistaa Patentti- ja rekisterihallituksen sekä Verohallinnon ylläpitämästä Yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä osoitteesta ytj.fi.

Alapuolella on myös lueteltuina eri tuottajayhteisöjen jäsenlistat, joista voi tarkistaa, onko yritys tuottajayhteisön jäsen. 

 

Muualla verkossa

Päivitetty: 22.01.2024