Hyppää sisältöön

Tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskee 15 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä.

 

 

 

Ota yhteyttä

 

Tuottajavastuu on yksi kiertotalouden kivijaloista

Tiettyjen tuotteiden valmistajat, maahantuojat ja etämyyjät sekä pakkaajat vastaavat tuotteidensa jätehuollosta. Tämän ansiosta kierrättäminen on tehokasta ja helppoa.​ Laitetaan yhdessä materiaalit talteen ja kiertoon!

Uutisia

Kansainväliseen etäkauppaan tuli jätehuollon tuottajavastuu – etämyyjä, näin hoidat uuden velvollisuuden

Myykö yrityksesi tuotteita etäkaupalla suoraan käyttäjille toiseen maahan? Onko tuotteiden joukossa esimerkiksi akkuja, paristoja, sähkö- ja elektroniikkalaitteita tai muita tuottajavastuun piiriin kuuluvia tuotteita? Jos vastasit kyllä, jatka lukemista – kerromme, mitä on jätehuollon tuottajavastuu ja kuinka hoidat sen etämyyjänä.

Tuottajavastuussa olevien yritysten liityttävä vuoden loppuun mennessä tuottajayhteisöön

Kaikkien tuottajavastuussa olevin yritysten on hoidettava tuottajavastuu jatkossa liittymällä oman alansa tuottajayhteisöön. Tuottajayhteisö hoitaa käytöstä poistettujen tuotteiden keräyksen ja kierrätyksen sekä viranomaisraportoinnin yritysten puolesta. 19.7.2021 voimaan tullut jätelain muutos edellyttää yrityksiä liittymän tuottajayhteisöön viimeistään 31.12.2021.

Tuottajavastuuiltapäivä Tampere-talossa ja verkossa 4.11.

Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta järjestää tuottajavastuuiltapäivän Tampere-talolla 4.11. kello 11 alkaen. Ohjelmassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja tuottajavastuun tulevaisuudesta sekä roolista kiertotalouden vauhdittajana.

Tule meille töihin! Pirkanmaan ELY-keskukseen haetaan nyt kolmea tuottajavastuuvalvojaa

Pirkanmaan ELY-keskuksessa edistämme elinkeinoihin, liikenteeseen ja ympäristöön liittyviä valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä.

Kierrätyksen sankarit -verkkomateriaali opettaa lajittelua ja kierrätystä

Uusi Kierrätyksen sankarit -verkkosivusto on digitaalinen maailma, jossa opetellaan konkreettisesti jätteiden lajittelua, kierrätystä ja materiaalien jatkojalostusta.

Tuottajavastuussa olevia yrityksiä palvellaan nyt ELY-keskuksen verkkosivuilla – yrityksiä auttaa myös chatbot Tuuri

Yrityksiä palvellaan tuottajavastuuasioissa jatkossa ELY-keskuksen teemasivustolla osoitteessa ely-keskus.fi/tuottajavastuu. Chatbot Tuuri auttaa yritystä selvittämään, koskeeko sitä jätehuollon tuottajavastuu.

Romuajoneuvot hyödynnetään 95-prosenttisesti

Autojen materiaalit kiertävät hyvin. Tuoreen kierrätyskokeen tulosten perusteella romutettavaksi päätyvät autot hyödynnetään Suomessa 95-prosenttisesti. Hyödyntäminen tapahtuu kierrättämällä, energiahyödyntämällä ja uudelleenkäyttämällä.

Tuottajavastuun ABC valmistajille, maahantuojille, pakkaajille ja etämyyjille

ELY-keskus ja Suomen yrittäjät järjestävät tuottajavastuusta yhteisen tietoiskun etänä 16.9. kello 9-10.15. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!