Hyppää sisältöön

Tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskee 15 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä.

 

 

Tuottajavastuu on yksi kiertotalouden kivijaloista

Tiettyjen tuotteiden valmistajat, maahantuojat ja etämyyjät sekä pakkaajat vastaavat tuotteidensa jätehuollosta. Tämän ansiosta kierrättäminen on tehokasta ja helppoa.​ Laitetaan yhdessä materiaalit talteen ja kiertoon!

Uutisia

ELV-asetus on tuomassa bussit, kuorma-autot ja moottoripyörät tuottajavastuuseen

Tuottajavastuu halutaan laajentaa myös busseihin, kuorma-autoihin ja moottoripyöriin. Kyse on EU-komission ehdotuksesta, jonka on tarkoitus parantaa kiertotaloutta autoteollisuudessa. Niin sanottu ELV-asetus ehdottaa myös, että 30 prosenttia kaikkien romuajoneuvojen muovista on kierrätettävä. 

Pakkausten tuottajavastuu muuttuu – koskee jopa 30 000 yritystä

Ensi vuoden alusta jätehuollon tuottajavastuu laajenee koskemaan kaikkia ammattimaisesti toimivia yrityksiä, jotka saattavat markkinoille pakkauksia. Aiemmin voimassa ollut miljoonan euron liikevaihtoraja poistuu. Tuottajavastuun voi hoitaa helpoiten liittymällä tuottajayhteisöön. 

Tuottajavastuu laajentunee tekstiileihin - koskee kotitalouksien tekstiilejä ja jalkineita

Euroopan komissio ehdottaa, että tuottajavastuu laajenee tulevaisuudessa tekstiilien valmistajiin, maahantuojiin ja jakelijoihin. Ehdotuksen mukaan tuottajavastuu koskisi kotitalouksien tekstiileitä, muun muassa vaatteita, vuodevaatteita ja kenkiä kaikkialla Euroopassa. 

Kertakäyttömuovien (SUP) tuottajien siivouskustannusvastuu on alkanut - kunnilla mahdollisuus saada korvausta tuottajilta

Vuonna 2024 kunnat voivat saada ensimmäistä kertaa korvausta tiettyjen kertakäyttöisten muovituotteiden siivouskustannuksista niiden tuottajilta. Korvausten saamiseksi kunnan tulee ilmoittaa kustannustiedot vuosittain Pirkanmaan ELY-keskukselle. 

Tule meille töihin! Haemme tuottajavastuuvalvojaa pakkausalalle

Nyt on avoinna mielenkiintoinen virka mukavassa tiimissä Pirkanmaan ELY-keskuksessa. Hae viimeistään 20.9.

Vastuullisuus yritystoiminnassa - lisää velvollisuuksia vai kilpailuetua? seminaari 27.9.

Mitä yrityksen tulisi tietää tuottajavastuun hoitamisesta nyt ja tulevaisuudessa? Mitä vastuullisuus tarkoittaa suomalaisen Nanson toiminnassa? Maksuton seminaari käynnistää tuottajavastuujärjestelmien yhteistyöryhmän toiminnan.

Muovipakkausten uusi raportointi alkaa - tavoitteena nostaa muovin kierrätystä

Muovipakkausten uusi, entistä tarkempi kierrätyksen raportointi alkaa ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Luvut raportoidaan EU:lle, ja ne vaikuttavat siihen, kuinka paljon Suomi maksaa EU:n jäsenmaksua. Tavoitteena on nostaa muovin kierrätysastetta.

Miten voit huomioida ympäristöasiat kesällä? Lue vinkit

Keräsimme avuksesi vinkkejä, miten voit nauttia kesästä ympäristön huomioiden. Muista kierrättää kesälläkin!

Päivitetty: 02.11.2023