Tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskee noin 50 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä.

Mitä on jätehuollon tuottajavastuu? 

Edistää tehokasta kierrätystä. Tiettyjen tuotteiden valmistajat, maahantuojat ja etämyyjät sekä pakkaajat vastaavat tuotteidensa jätehuollosta, kun tuotteet poistuvat käytöstä.  

Koskee kymmeniä tuhansia suomalaisia yrityksiä sekä ulkomaisia etämyyjiä. Tuottajavastuu on lakisääteinen velvollisuus.  

Kuluttajat voivat kierrättää maksutta. Tuottajavastuun ansiosta kierrättäminen on helppoa. Tavoitteena on vähentää jätettä ja edistää kiertotaloutta. 

Piirroskuvassa on ihminen ja teksti Yritys, tunne tuottajavastuusi. Tutustu kampanjaan. Lisäksi kuvassa on logo ja teksti: tuottajavastuu.

Piirroskuvassa on kaksi ihmistä ja teksti, jossa lukee Hoida tuottajavastuu helposti, liity tuottajayhteisöön, lue lisää.

Piirroskuvassa on pahvilaatikko ja purnukoita sekä teksti Ketä tuottajavastuu koskee? Lue lisää

Uutisia

Meillä töissä: Milla edistää kiertotaloutta ja valvoo, että yritykset hoitavat tuottajavastuunsa

Pakkausten tuottajavastuuvalvoja Milla Kolehmainen toivoo, että uusien materiaalien käyttö maailmassa vähenisi. "Olen mukana viiden vaatteen haasteessa ja pyrin hankkimaan tänä vuonna uutena vain viisi vaatetta”, Milla kertoo. Tässä juttusarjassa Pirkanmaan ELY-keskuksen työntekijät esittäytyvät.

Mika Heinonen: Vastuullisesti toimiva yritys on hoitanut tuottajavastuunsa

"Tuottajavastuu on lakisääteinen velvollisuus. Meillä ei ole varaa jättää tuottajavastuuta hoitamatta. Tuottajavastuun hoitaminen on myös eettinen velvollisuus", kirjoittaa tuottajavastuun ryhmäpäällikkö Mika Heinonen Pirkanmaan ELY-keskuksen uutiskirjeen pääkirjoituksessa. 

Tulossa Tuottajavastuun syysseminaari 25.9.

Merkkaa jo kalenteriin Tuottajavastuun syysseminaari 25.9., jonka teemoina ovat pakkaukset, vastuullisuus sekä uudelleenkäyttö. Tule mukaan verkostoitumaan!

Kunnat huomio: Muista ilmoittaa SUP-siivoamiskustannuksista toukokuun loppuun mennessä

Siivouskustannusvastuu tarkoittaa, että kunnat voivat saada korvausta kertakäyttömuovien (SUP) tuottajilta. Korvauksen saadakseen kuntien on ilmoitettava yleisten alueidensa siivoamiskustannukset Pirkanmaan ELY-keskukselle 31.5.2024 mennessä.

Tuottajavastuu.fi-sivut ovat uudistuneet! Tutustu sivuihin

Olemme uudistaneet nettisivujamme, jotta tietoa tuottajavastuusta ja sen hoitamisesta olisi entistä helpompi löytää. 

Päivitetty: 16.05.2024