Tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskee 15 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä.

 

 

Ajankohtaista

Videotallenne: Tietoa tuottajavastuun hoitamisesta Suomessa ulkomaalaisille etämyyjille

Helmikuussa järjestettiin englanninkielinen info ulkomaalaisille etämyyjille. Tallenne on nyt katsottavissa.

Digitaalisuus autojen kiertotaloudessa kiinnosti ihmisiä niin paikan päällä kuin etänäkin

Hybriditilaisuutena järjestetty seminaari keräsi paikan päälle sekä etäyhteydellä yhteensä noin 50 osallistujaa. Aamupäivän aikana kuultiin puheenvuoroja niin akkuasetuksesta kuin digitaalisista mahdollisuuksista autojen kiertotaloudessa.

Onko digitaalisissa tietoalustoissa ratkaisu autojen kiertotalouteen? -tilaisuus järjestetään 14.2.

Kiinnostaako tietää, mitä autokierrätyksen saralla tapahtuu? Tervetuloa kuulemaan tilaisuuteen 14.2. joko paikan päälle Valtiontalolle tai Teamsin kautta! 

Etämyyjän tuottajavastuu Euroopassa – katso tallenne tietoiskusta verkkokauppaa käyville yrityksille

Käykö yrityksesi verkossa kuluttajakauppaa, jossa asiakkaat tai osa heistä on Suomen rajojen ulkopuolella? Katso tallenne joulukuun tietoiskusta ja kuule tuoreimmat vinkit tuottajavastuun hoitamiseen muissa Euroopan maissa.

Jätelain laiminlyönti voi tulla yritykselle kalliiksi – tästä on kyse jätehuollon tuottajavastuussa

Mediassa on uutisoitu viime päivinä tapauksesta, jossa jätelakia rikkonut rengasliike on tuomittu maksamaan valtiolle tuntuvasta rikoshyödystä. Jätehuollon tuottajavastuun laiminlyönti voi vääristää yritysten välistä kilpailua ja haitata jätehuolto- ja kierrätysjärjestelmän toimintaa.

Autonosien uudelleenkäytön edistämistä selvitettiin laajassa yhteistyössä

Romuajoneuvojen osien uudelleenkäytön mahdollistavasta tietoalustasta tehtiin esiselvitys, jossa kartoitettiin muun muassa tietoalustan vaikuttavuutta, kustannuksia ja säädöstarpeita. Esiselvitys osoitti, että tarvitaan niin romualan prosessin kuin tiedonkulun kehittämistä, jotta osien uudelleenkäyttöä voidaan lisätä.

Testaa, koskeeko yritystäsi tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskettaa arviolta noin 15 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä. Nyt jos koskaan on helppo testata, koskeeko tämä lakisääteinen velvollisuus myös sinun yritystäsi!

Tulossa uusi tietopalvelu tuottajavastuun hoitavista yrityksistä

Uusi, julkinen tietopalvelu kokoaa tiedot kaikista jätehuollon tuottajavastuun hoitavista yrityksistä yhteen osoitteeseen. Vuoden loppuun mennessä avattavasta palvelusta kenen vain on helppo tarkistaa, minkä tuotteiden osalta yritys on hoitanut tuottajavastuun.

Kannettavien akkujen ja paristojen keräystavoite saavutettiin – sähköistyminen näkyy kierrätyksessä

Akkujen ja paristojen keräys- ja kierrätystilastot vuodelta 2020 kertovat tuntuvasta muutoksesta akkujen ja paristojen määrissä. Kierrätys jatkuu vilkkaana.

Romuautojen osien uudelleenkäyttöä halutaan tehostaa – ELY-keskus teettää esiselvityksen tietoalustan käyttöönotosta

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on käynnistänyt yhteistyössä Kierivä Oy:n kanssa esiselvityksen romuajoneuvojen uudelleenkäytön edistämiseksi. Tammi-syyskuussa 2022 toteutettavassa selvityksessä arvioidaan, onko osien uudelleenkäyttöä edistävän tietopalvelun toteuttaminen mahdollista, ja pyritään tunnistamaan tietopalvelun vaikuttavuus, kustannukset ja sen edellyttämät säädöstarpeet.

— 10 Merkintöjä per sivu
Näytetään tulokset 1 - 10 / 24

Päivitetty: 06.10.2022