Tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskee noin 50 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä.

Mitä on jätehuollon tuottajavastuu? 

Edistää tehokasta kierrätystä. Tiettyjen tuotteiden valmistajat, maahantuojat ja etämyyjät sekä pakkaajat vastaavat tuotteidensa jätehuollosta, kun tuotteet poistuvat käytöstä.  

Koskee kymmeniä tuhansia suomalaisia yrityksiä sekä ulkomaisia etämyyjiä. Tuottajavastuu on lakisääteinen velvollisuus.  

Kuluttajat voivat kierrättää maksutta. Tuottajavastuun ansiosta kierrättäminen on helppoa. Tavoitteena on vähentää jätettä ja edistää kiertotaloutta. 

Piirroskuvassa on ihminen ja teksti Yritys, tunne tuottajavastuusi. Tutustu kampanjaan. Lisäksi kuvassa on logo ja teksti: tuottajavastuu.

Piirroskuvassa on kaksi ihmistä ja teksti, jossa lukee Hoida tuottajavastuu helposti, liity tuottajayhteisöön, lue lisää.

Piirroskuvassa on pahvilaatikko ja purnukoita sekä teksti Ketä tuottajavastuu koskee? Lue lisää

Uutisia

Tuottajavastuunsa hoitaneiden yritysten määrä kasvussa - kampanja tavoitti yli 1,2 miljoonaa

Tuottajayhteisöihin liittymiset kasvoivat alkuvuonna noin tuhannella. Pirkanmaan ELY-keskuksen ”Yritys, tunne tuottajavastuusi!” -kampanja jakoi tietoa tuottajavastuusta keväällä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kampanja tavoitti yli 1,2 miljoonaa henkilöä.

Mika Heinonen: Kesä, vesi ja SUP

Mitä SUP-muovit ovat ja miksi niistä säännellään? Entä miten siivouskustannusvastuu liittyy asiaan? Tuottajavastuun ryhmäpäällikkö Mika Heinonen kertoo vinkkejä vastuulliseen kesänviettoon tuottajavastuun kesäkuun uutiskirjeessä.

SUP-tuottajilta tulossa kunnille jopa miljoonia euroja rantojen ja yleisten alueiden siivoukseen

Lähes kolmasosa kunnista haki SUP-tuotteiden tuottajilta korvauksia siivouskustannuksiin. Määräaika päättyi toukokuun lopussa. Pirkanmaan ELY-keskus tekee päätöksen korvauksista loppuvuonna.

Legon tehdas Tanskassa kiinnosti Nordic EPR Networkin tapaamisessa

Tuottajavastuun pohjoismainen yhteistyöryhmä Nordic EPR Network kokoontui Tanskassa. Paikalla oli 14 asiantuntijaa Pohjoismaista ja Virosta. Lue matkakertomus!  

Suomen SUP-Tuottajayhteisö Oy on hyväksytty tuottajarekisteriin

Pirkanmaan ELY-keskus on hyväksynyt Suomen SUP-Tuottajayhteisö Oy:n tuottajarekisteriin suodattimellisten tupakkatuotteiden ja tupakansuodattimien, kosteuspyyhkeiden ja ilmapallojen tuottajayhteisönä.

Päivitetty: 23.05.2024