Hyppää sisältöön

Tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskee 15 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä.

 

 

Tuottajavastuu on yksi kiertotalouden kivijaloista

Tiettyjen tuotteiden valmistajat, maahantuojat ja etämyyjät sekä pakkaajat vastaavat tuotteidensa jätehuollosta. Tämän ansiosta kierrättäminen on tehokasta ja helppoa.​ Laitetaan yhdessä materiaalit talteen ja kiertoon!

Uutisia

Tuottajavastuulle perustetaan yhteistyöryhmä

Tuottajavastuun yhteistyöryhmä kokoontuu jatkossa vuosittain vaihtamaan ajankohtaisia kuulumisia ja tietoa tuottajavastuun parissa toimivien tahojen kanssa.

Tuottajavastuu laajenee uusiin tuotteisiin

Kertakäyttömuovidirektiivin (SUP-direktiivi) myötä perinteinen tuottajavastuu koskee myös muovia sisältäviä kalastusvälineitä. Uutena tulee siivouskustannusvastuu, jonka piiriin erinäisten muovituotteiden valmistajat ja maahantuojat kuuluvat. 

EU:n uusi akkuasetus yhdenmukaistaa vaatimuksia sekä kiristää keräys- ja kierrätystavoitteita

Uusi EU:n akkuasetus tulee korvaamaan vuonna 2006 annetun paristo- ja akkudirektiivin, johon nykyinen paristojen ja akkujen tuottajavastuu on pohjautunut. Tuleva akkuasetus tulee kattamaan koko paristojen ja akkujen elinkaaren. 

Videotallenne: Tietoa tuottajavastuun hoitamisesta Suomessa ulkomaalaisille etämyyjille

Helmikuussa järjestettiin englanninkielinen info ulkomaalaisille etämyyjille. Tallenne on nyt katsottavissa.

Digitaalisuus autojen kiertotaloudessa kiinnosti ihmisiä niin paikan päällä kuin etänäkin

Hybriditilaisuutena järjestetty seminaari keräsi paikan päälle sekä etäyhteydellä yhteensä noin 50 osallistujaa. Aamupäivän aikana kuultiin puheenvuoroja niin akkuasetuksesta kuin digitaalisista mahdollisuuksista autojen kiertotaloudessa.

Onko digitaalisissa tietoalustoissa ratkaisu autojen kiertotalouteen? -tilaisuus järjestetään 14.2.

Kiinnostaako tietää, mitä autokierrätyksen saralla tapahtuu? Tervetuloa kuulemaan tilaisuuteen 14.2. joko paikan päälle Valtiontalolle tai Teamsin kautta! 

Etämyyjän tuottajavastuu Euroopassa – katso tallenne tietoiskusta verkkokauppaa käyville yrityksille

Käykö yrityksesi verkossa kuluttajakauppaa, jossa asiakkaat tai osa heistä on Suomen rajojen ulkopuolella? Katso tallenne joulukuun tietoiskusta ja kuule tuoreimmat vinkit tuottajavastuun hoitamiseen muissa Euroopan maissa.

Jätelain laiminlyönti voi tulla yritykselle kalliiksi – tästä on kyse jätehuollon tuottajavastuussa

Mediassa on uutisoitu viime päivinä tapauksesta, jossa jätelakia rikkonut rengasliike on tuomittu maksamaan valtiolle tuntuvasta rikoshyödystä. Jätehuollon tuottajavastuun laiminlyönti voi vääristää yritysten välistä kilpailua ja haitata jätehuolto- ja kierrätysjärjestelmän toimintaa.

Päivitetty: 14.03.2023