- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Yleistiedoksiannot maantielle jätettyjen ajoneuvojen siirtämiseksi
- Valtion liikenneväylien suunnittelu - kuulutukset
- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen valtakunnalliset ja useampaa aluetta koskevat kuulutukset, yleistiedoksiannot ja päätökset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2025
- Uutiset 2024
- Uutiset 2023
- Uutiset 2018
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
- Valtion aluehallinnon uudistus
Alueellista tietoa
Hämeen ELY-keskus myönsi EU-rahoitusta 5,6 miljoonalla eurolla huhtikuussa
Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) myönsimme yrityksen kehittämisavustuksena sekä ympäristöhankkeille 2,3 miljoonaa euroa. Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+) myönsimme yhteensä noin 2 miljoonaa euroa sekä Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) 1,3 miljoonaa euroa.
Päijät-Hämeessä kehitetään toimintamalleja peliongelmien ehkäisyyn
Ongelmapelaamisen haittojen ehkäisy ja ennakointi -hanke keskittyy rahapelaamisen ja digitaalisen viihdepelaamisen haittojen ennaltaehkäisyyn ja hallintaan. Ehkäisevän työn lisäksi huomioidaan hoidon, tuen ja kuntoutuksen mahdollisuudet osana haittojen ehkäisyä.
Tässä ESR+ -hankkeessa vahvistetaan kohtaavan työn ammattilaisten, kuten mielenterveys- ja päihdetyön sekä oppilashuollon osaamista pelaamisen eri muodoista, niille tyypillisistä riskeistä ja haitoista sekä haittojen ehkäisystä. Keskeisenä toimenpiteenä laaditaan palvelu- ja hoitopolku pelihaittoja kokeville ja heidän läheisilleen.
Digipelaaminen nostetaan esiin yhtenä tärkeänä pelaamisen muotona. Hanke seuraa myös muutoksessa olevaa rahapelialan kehitystä, kuten lisenssijärjestelmään siirtymistä, Suomessa ja sen vaikutuksia pelihaittoihin. Suunnitelmissa on myös suurelle yleisölle suunnattu kampanja, joka herättäisi miettimään omaa pelaamista ja pelitapoja.
Lisäksi selvitetään millaista hoitoa, tukea ja neuvontaa Suomessa on tarjolla pelaamiseen liittyen, ja tunnistetaan palvelujärjestelmien keskeiset puutteet. Tämän selvitystyön avulla hankkeen kehittämä toimintamalli voidaan paitsi muotoilla vaikuttavaksi tueksi peliongelmia kokeville, myös sovittaa vastaamaan ammattilaistyön realiteetteja. Hankkeen toteuttajia ovat LAB-ammattikorkeakoulu, Päijät-Hämeen hyvinvointialue ja Tampereen korkeakoulusäätiö.
Katso videomme ESR+-hankehakemuksen käsittelyprosessin vaiheista:
- Julkaisupäivä
- 16.5.2025
Päivitetty: 16.05.2025