Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Unelmat on tehty toteutettaviksi

Sinnikkyys, rohkeus ja asiantuntijoiden apu ovat vieneet kuopiolaissuunnittelijan ainutlaatuisen artesaanilasin maailmalle. Seuraava askel on jo oven takana.

Kolmannen polven yrittäjä Essi Sundman on kasvanut kosmopoliitiksi asuttuaan pitkään ulkomailla. Kun hän siirtyi perheyritys Lasilinkin johtoon vuonna 2012, kansainvälistyminen häämötti jo tulevaisuudessa, mutta ensin panostettiin brändiin ja mallistoon. Ensimmäinen askel maailmalle otettiin Dubain maailmannäyttelyssä 2021-2022, mutta isompi läpimurto tehtiin Tukholman huonekalumessuilla tämän vuoden helmikuussa. Ilman Business Finlandin Exhibition Explorer -rahoitusavustusta messut olisivat jääneet toteutumatta.

- Business Finlandin tuki oli ehdoton edellytys messuille menemiseen. Päätettiin heti, että ei lähdetä sinne nöyristelemään. Meillä olikin upea osasto, saatiin hyvin näkyvyyttä ja sieltä poiki kauppaakin. Espanjalainen ravintola tilasi meiltä käsityönä valmistettuja artesaanilaseja.

Aiemmin Lasilinkki oli saanut ELY-keskuksen tukea Dubain maailmannäyttelyyn ja nykyisen artesaanilasi-malliston Essis by Lasilinkin kehitystyöhön. Sundman kiitteleekin sujuvaa yhteistyötä Elyn kanssa.

-Kaikki on mennyt tosi jouhevasti ja aina on voinut kysyä neuvoa - tyhmiäkin kysymyksiä. Olen mennyt paikanpäälle kertomaan, että nyt ollaan tässä ja halutaan mennä tuonne, miten te voitte auttaa. Elyn asiantuntijat ymmärtävät heti, mitä ollaan hakemassa ja osaavat neuvoa. Nytkin meillä on iso hakemus sisällä kansainvälistymisen jatkamiseen ja siihen liittyvään kehitystyöhön.

Suunnittelijoita pitää opettaa lasin sielunelämään

Kansainvälistymisen tahti jatkuu seuraavaksi Norjaan ja Tanskaan. Artesaanilasimalliston kohderyhmää ovat sisustusalan ammattilaiset, arkkitehdit ja suunnittelijat, joiden opastaminen sisustuslasin käyttöön vaatii pitkäjänteisyyttä.

- Teemme paljon töitä sen eteen, että pääsisimme jo suunnittelupöydällä piirustuksiin mukaan. Essis by Lasilinkki on niin uutta ja ainutkertaista, että suunnittelijat pitää opettaa käyttämään sitä. Lasin sielunelämään sisään pääseminen on pitkä prosessi, Sundman toteaa ja uskoo, että rohkeus ja sinnikkyys vievät vielä pitkälle.

-Minulle on monta kertaa sanottu ensin ei, mutta en lannistu. Tartun rohkeasti luuriin ja menen myös usein tapaamaan porukkaa paikanpäälle. Jo kansainvälistymisen alkuvaiheessa kannattaa ottaa asiantuntijoita mukaan ja verkostoitua eri suuntiin. Nyt olisi halua mennä joka suuntaan, mutta otetaan askel kerrallaan. Pitää olla malttia, vaikka kysyntää on.

Youtube: Kasvua ja kansainvälistymistä Pohjois-Savossa: Lasilinkki Oy (jakso 3)

Teksti Sanna-Liisa Kiiskinen

Lisätietoja:

Projektipäällikkö  Sanna Laitinen, puh. 0295 043 628, [email protected]
Yritysasiantuntija Jenna Susimaa, puh. 0295 026 226, [email protected]