Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Ohjaamo-viikko 13. - 17.2.2023 tekee tunnetuksi nuorten palvelua (Etelä-Savo)

Valtakunnallista Ohjaamo-viikkoa vietetään maanantaista perjantaihin 13.–17.2.2023. Viikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamoista ja auttaa 16–29-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea.

Ohjaamot ovat sekä Suomessa että kansainvälisesti erityinen palvelu nuorille ja nuorisotakuun näkyvin tulos, missä nuori voi saada eri alojen asiantuntijoilta tietoa, neuvontaa ja ohjausta yhdellä käynnillä ja yhdellä oven avauksella erilaisissa elämäntilanteissa. Alle 30-vuotiaille Ohjaamo tarjoaa koulutuksen aloittamiseen, opintoihin, työhön ja työnhakuun, vapaa-aikaan ja arjen erilaisiin asioihin tukea, esim. asumiseen, talousasioihin, parisuhteeseen tai yleiseen hyvinvointiin.

Ohjaamoissa voi osallistua erilaisiin ryhmiin, joissa on sekä avoimia että suljettuja ryhmiä. Vertaisryhmät ovat suosittuja. Lisäksi tietoa ja neuvontaa tarjotaan alle 30-vuotiaiden läheisille.

Etelä-Savossa on kolme Ohjaamoa Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Ota yhteyttä ja kysy Ohjaamo-viikon ohjelmasta ja nuorten elämästä, someta:

Lisätietoja:

Tuija Toivakainen, johtava asiantuntija, p. 0295 024 220, tuija.toivakainen@ely-keskus.fi
Ohjaamot: www.ohjaamot.fi