Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Joulurauha liikenteeseen julistetaan virtuaalisesti 21.12.2020 Rovaniemellä (Lappi)

Lapin poliisilaitos, Lapin ELY-keskus ja Liikenneturva julistavat 13. kerran liikenteen joulurauhan. Tapahtuma järjestetään virtuaalisesti osana Rovaniemen kaupungin joulukalenteria 21.12.2020 klo 18.00.

- Joulurauhan julistuksella haluamme muistuttaa siitä, kuinka tärkeää liikenteessä on noudattaa nopeusrajoituksia ja liikennesääntöjä, ajaa kelin mukaisesti sekä erityisesti huomioida muut tienkäyttäjät, listaa ylikomisario Rauno Pätsi Lapin poliisilaitoksesta.

- Muista, että liikenne on yhteispeliä ja ota muut liikkujat huomioon ja anna tarvittaessa tilaa. Varaudu myös hirvieläinten mahdolliseen kohtaamiseen ja Pohjois-Suomessa varo erityisesti poroja. Lataa ja käytä Porokello-sovellusta, josta näet porovaroituksia, toteaa Lapin ELY-keskuksen ylijohtaja Jaakko Ylinampa.

Liikenneturvan koulutusohjaaja Pentti Tervo neuvoo, että ennakointi on avain turvalliseen joululiikenteeseen.

- Aattoon on vielä muutama päivä aikaa, mutta matkantekoon voi jo valmistautua. Varmista, että menopelisi on kunnossa, tutustu sääennusteisiin ja tarkista reitti ennakkoon. Kiinnitä lahjat ja muu matkatavara kyytiin huolellisesti oli alla sitten kumipyörät tai jalakset.

Myös itsestään kannattaa pitää huolta eikä lähteä rattiin väsyneenä tai sairaana, neuvoo Pentti Tervo.

Koronatilanteen takia yleisötapahtumaa ei järjestetä tänä vuonna, vaan virtuaalisen joulurauhan julistuksen voi nähdä seuraavista kanavista:

ELY-keskus (Facebook)
Rovaniemen joulukalenteri (Rovaniemen kaupungin Facebook)
Rovaniemen kaupunki (YouTube - tallenne katsottavissa myös myöhemmin)
Lapin poliisilaitos (Facebook)
Liikenneturva (Facebook)

Joulupukilla on myös tärkeää kerrottavaa joulun viettoon matkaaville. Joulupukin tervehdyksen ja neuvot joululiikenteeseen kuulet seuraamalla Joulurauhan julistusta.