Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

ELY-keskusten kehittämispalveluilla kova kysyntä

Yritysten kehittämispalvelut ovat ELY-keskuksen tarjoamia asiantuntijapalveluja, joiden avulla pk-yritys saa apua yrityksensä kehittämiseen. ELY-keskus voi myöntää yritykselle 1-2 päivää Analyysi-palvelua nykytilan kartoittamiseen ja lisäksi Konsultointi-palvelua pienimuotoisiin kehittämistoimenpiteisiin. Konsultointi-palvelua voi saada 15 päivää kolmessa vuodessa. Palveluja käyttämällä yritys saa hyvät eväät menestykseen muuttuvassa maailmassa ulkopuolisen asiantuntijan turvin.

Analyysi- ja Konsultointi-palvelut sopivat myös yksinyrittäjille ja palvelu voidaan myöntää ilman toimialarajoitteita.

Korona –tilanteessa helpotusta palvelun hintaan

Korona –tilanteessa analyysin ja konsultointipäivän hintaa on pudotettu 300 eurosta 30 euroon + alv. Hinnan alennus on toiminut toivotulla tavalla, hakemuksista suurin osa on tullut yksityisiltä elinkeinoharjoittajilta ja pieniltä osakeyhtiöiltä. Hakemuksia on tullut yhteensä 906 kpl ja päätöksiä on tehty 591 kpl. Palveluja on myönnetty yhteensä lähes 2 miljoonan euron edestä (alv 0 %).

Analyysi- ja Konsultointi-palvelua voi hakea samaan aikaan ELY-keskuksen Koronarahoitukseen (yrityksen kehittämisavustus markkina- ja tuotantohäiriötilanteessa) kuuluvan Tilanneanalyysin kanssa. Koronarahoitukseen kuuluvassa Tilanneanalyysissä tuetaan yrityksen palkkakuluja, kun yritys esim. suunnittelee uutta liiketoimintaa (huomaa kuitenkin että Tilanneanalyysia ei voida myöntää yksinyrittäjille eikä enemmän kuin viisi henkilöä työllistäville yrityksille). Analyysi- ja Konsultointi-palveluja käyttämällä yritys voi saada suunnitelmien tekemisen tueksi ulkopuolista näkemystä ja kokemusta. Eri tukimuodot siis täydentävät hyvin toisiaan, mutta niitä on haettava eri hakemuksilla. ELY-keskus auttaa sopivan konsultin valitsemisessa.