Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

ELY-keskus oli mukana polkupyörien valoratsiassa Kouvolassa (Kaakkois-Suomi)
ELY-keskuksen, Liikenneturvan ja Kaakkois-Suomen polisilaitoksen edustajia seisomassa kevyen liikenteen väylällä valmiina neuvomaan pyöräilijöitä.

Perjantai 13. päivä oli onnen päivä niille valottomille pyöräilijöille, jotka poliisi pysäytti Kouvolan keskustan aamuliikenteessä. Menossa oli nimittäin Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmän polkupyörän valoratsia, ja he, jotka polkivat ilman asianmukaista valovarustusta, saivat - ei sakkoja - vaan Liikenneturvan lahjoittamat polkupyörän etu- ja takavalot.

Poliisin, Liikenneturvan ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen edustajat olivat aamulla kahdessa tarkistuspisteessä. Tarkistuksen pääpaino oli pyörän takavaloissa, joiden käyttö tuli pakolliseksi 1.6.2020 voimaan tulleen uuden tieliikennelain myötä. Ratsiassa ei siis jaettu sakkoja vaan pääpaino oli neuvonnassa.  

Kaakkois-Suome ELY-keskuksen vs. liikenneturvallisuusvastaava Janne Saarikoski piti ratsian ajan kirjaa siitä, miten hyvin pyöräilijät olivat omatoimisesti varustautuneet. 
- Salpausselänkadun ja Kymenlaaksonkadun risteyksen seurantapisteet ohitti klo 7.25 - 8.05 välisenä aikana 49 pyöräilijää. Heistä 10 käytti kypärää (20 %). 36:lla oli etuvalo päällä/käytössä (73 %), ja 32:lla takavalo päällä/käytössä (65 %).

Saarikosken mukaan työmatkalaisilla oli asiat kunnossa, mutta huolestuttavaa oli huomata, että erityisesti lapsilla ja nuorilla oli varusteiden osalta puutteita.  - Kypärän käyttöaste oli yllättävän alhainen myös aikuisilla, hän summasi.

Ratsiassa oli ELY-keskuksesta mukana Janne Saarikoski ja liikenneasiantuntija Marjatta Roimola ja Liikenneturvasta kouluttajat Veijo Suomela ja Tiina Hannula. Univormuja ja auktoriteettia ratsiaan toivat Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen neljä poliisimiestä.

Teksti ja kuva: Minna Niukkanen