Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Pirkanmaalaiset yritykset ovat innostuneet kehittymään ja kehittämään (Pirkanmaa)

Pirkanmaan ELY-keskuksessa on jo pitkään ymmärretty tarve suunnata palveluja entistä ennakoivammin yritysten nopeastikin ilmeneviin muutostilanteisiin. Näihin tarpeisiin on vastattu monin eri keinoin. Erityisen hyviä ja nopeita tuloksia on tuottanut vuonna 2016 käynnistynyt Piiru-hanke.

- Tunnistettiin, että nykyinen julkinen yrityspalveluverkosto tarvitsee enemmän tukea yhteistyöhön. Huomattiin, että palveluverkostossa on yritysten tarpeisiin nähden palveluaukkoja. Lisäksi oltiin valitettavan usein liian myöhään liikkeellä. Tarvittiin toimija, joka pystyy tarjoamaan kokonaisvaltaista palvelua muutoksessa olevalle yritykselle jo piirun verran aikaisemmin. Syntyi Piiru-hanke, jonka palvelut on otettu yrityksissä ilolla vastaan, toteaa rahoitusasiantuntija Leena Tuunanen ELY-keskuksesta.


Piiru-hankkeen projektikoordinaattorit Mia Häkkinen ja Harri Katajisto.
 

Mitkä yritykset hyötyvät eniten Piirun palveluista?

- Piiru-hankkeen pääasiallisia kohderyhmiä ovat pirkanmaalaiset pk-yritykset, pääasiassa ICT, konepaja ja terveys/hoiva -sektoreilta. Näille yrityksille olemme pääasiassa tarjonneet liiketoiminnan kehittämiseen, osaamiseen kehittämiseen sekä rahoitukseen liittyviä julkisia palveluja. Lisäksi olemme pilotoineet yritysten tarpeista lähteneitä uusia palveluja ja koulutuksia sekä järjestäneet lukuisia törmäyttämistilaisuuksia ajankohtaisista teemoista, kuten omistajanvaihdos ja digitalisaatio. Palvelumme ovat keskittyneet tiettyjen teemojen ympärille: verkostoyhteistyö, uudistaminen, myynti ja markkinointi, tuotanto, digitalisaatio ja innovaatiot, toteaa Piiru-hankkeen projektikoordinaattori Harri Katajisto.

Millainen vastaanotto on ollut?

- Hyvillä mielin voin todeta, että meidän on otettu vastaan erittäin positiivisesti sekä yrityskentässä että eri toimijoiden keskuudessa. Olemme saaneet toiminnastamme kiitosta etenkin kokonaisvaltaisesta toiminnasta, helposta tavoittavuudesta sekä yrityslähtöisestä toiminnasta. Siihenhän me olemme tähdänneet ja mukavaa onkin, että olemme siinä myös onnistuneet. Lisäksi sekä yritykset että kumppanit ovat sitoutuneet yhdessä kanssamme kehittämään toimintaa eteenpäin. Hyvä yhteistyö ja yhdessä tekemisen meininki ovat tuottaneet asiakkaillemme hyvää ja pitävät meidät hereillä myös oman toimintamme kehittämiseksi, kertoo Mia Häkkinen, toinen Piiru-hankkeen projektikoordinaattoreista.

Mitä toiveita asiakkailtanne on tullut?

- Perustoimintamalli on pysynyt koko ajan samana, eikä sille suurempia muutostarpeita ole ilmennyt. Erilaisten palvelujen uudelleen suuntaaminen sekä jatkuva kehittäminen kuuluu toiminnan ytimeen joka tapauksessa. Uusia tuulia toimintaan tuo myös maakunta- ja soteuudistus ja vaikutukset julkisten palvelujen tuotantoon ja tarjontaan. Jatkamme samalla kehittämisen polulla ja suunnittelemme laajempia palvelu- ja tapahtumakokonaisuuksia toteutettaviksi loppuvuodesta 2017. Tavoitteenamme on myös  intensiivisen työrupeaman jälkeen viettää ansaittua kesälomaa, myhäilee Harri Katajisto.

Onko matkan varrella tullut yllätyksiä, negatiivisia tai positiivisia?

- Alkuodotusten vastaisesti meidän ei ole ns. tarvinnut markkinoida Piirun palveluja yrityskentässä, vaan päinvastoin, kysyntää on niin paljon, että tälläkin hetkellä toimimme maksimikapasiteetilla. Talouden kääntyminen kasvu-uralle näkyy yritysten muuttuneina ja lisääntyneinä palveluntarpeina. Positiivisena yllätyksenä näkyy lähes koko kumppaniverkoston halu vahvaan yhteistyöhön yrityskentän hyväksi. Vanha klisee, mutta totta: Yhdessä olemme enemmän. Asiakkaiden onnistumiset ovat työmme suola ja erityisen iloisia olemme yhteistyössä kumppaneiden kanssa järjestettyjen yritystilaisuuksien suosiosta ja tuloksellisuudesta, mm. klubit. Myös yritysasiakkaiden onnistumiset ja sitoutuminen laajaan kehittämisen palkitsee kovan työn, esim. Viola-case (linkki jutun lopussa). Työ jatkuu, mutta tässä on oiva tilaisuus kiittää kaikkia toiminnassa mukana olevia uskomattomasta tuesta ja uusista ideoista. Tämä työ on mukavaa ja palkitsevaa. Usein yrityskentällä liikkuessa tulee positiivisesti miettineeksi, että onko tämä työtä sen perinteisessä nihkeässä merkityksessä ollenkaan, toteaa Mia Häkkinen.

Piiru-hanketta osarahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Timanttia hiotaan täsmäkoulutuksella - Case Viola-koti

Yhteystiedot:

Projektikoordinaattori
Mia Häkkinen
mia.hakkinen(at)ely-keskus.fi
puh. 0295 036 078

Projektikoordinaattori
Harri Katajisto
harri.katajisto(at)ely-keskus.fi
puh. 0295 036 718

PIIRU-hanke
Pirkanmaan ELY-keskus
PL 297, 33101 Tampere
Pellavatehtaankatu 25
Kalevantie 2 (Technopolis)

 


 


Alueellista tietoa