Navigointivalikko

Alueellista tietoa

  

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Uudistuvaa tievalaistusta Punkalaitumen keskustaan (Pirkanmaa)

Tievalaistusta uudistetaan Punkalaitumen keskustassa reilun kolmen kilometrin pituiselta tieosuudelta samalla, kun vanhat ja haurastuneet valaisinpylväät vaihdetaan uusiin loppuvuoteen mennessä.

Pirkanmaan ELY-keskus uudistaa Punkalaitumen keskustassa kulkevan maantien 230 eli Lauttakyläntien valaistusta. Nykyisessä valaistuksessa on aikanaan käytetty alumiinipylväitä ja Cupola-valaisimia. Vanhat pylväät ovat vuosikymmenten saatossa haurastuneet ja valaisinten varaosatuotanto on päättynyt, joten niiden uudistaminen on nyt ajankohtaista. Tehokkaamman valon ohella uudistuvalla valaistuksella parannetaan myös Punkalaitumen keskustan liikenneturvallisuutta.

Uusi tievalaistus toteutetaan metallipylväillä ja LED-valaisimilla. Valaistusta rakennetaan Punkalaitumelle yhteensä noin 3,3 kilometrin matkalle.

Uuden valaistuksen rakentaminen maantielle 230 käynnistyy syyskuussa. Työ valmistuu tämän vuoden joulukuussa.

Liikennejärjestelyissä erityishuomio kevyen liikenteen sujumiseen

Rakennustyöt haittaavat liikennettä työmaan kohdalla, vaikka maantiekaistoja ei rakennustöiden vuoksi joudutakaan sulkemaan. Rakennustöiden ajaksi maantien nopeusrajoitus lasketaan työmaan kohdalla 30 km/h. Työmaa-alueella tienkäyttäjien on syytä varautua liikenteen hidastumiseen, sillä liikennemäärä työmaan kohdalla on noin 2500 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Liikenteenohjausjärjestelyissä on erityisesti huomioitu kevyen liikenteen turvallinen ja sujuva kulku. Liikennejärjestelyillä pyritään minimoimaan rakennustöistä koituva haitta liikenteelle.

Lisätietoja:

  • Projektipäällikkö Kyösti Reinikka, Varsinais-Suomen ELY-keskus, p. 050 3511 527
  • Rainer Reunanen, Infra Kiri Oy, p. 044 235 8281 tai rainer.reunanen@kiri-oy.fi