Navigointivalikko

Alueellista tietoa

  

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Epävakaisen sään myötä sinilevähavainnot hieman vähentyneet Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Kuluneen viikon epävakaiset säät ovat edelleen pitäneet Lounais-Suomen sinilevätilanteen maltillisena ja levähavainnot ovat olleet runsaudeltaan pääasiassa vähäisiä.   

Merialueilla sinilevää on havaittu viime viikkojen tapaan Saaristomerellä eri puolilla sisä- ja välisaaristoa niin Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kuin Rotarienkin vakioseurantapaikoilla ja sinileväesiintymät ovat olleet Mynälahden runsasta sinilevähavaintoa lukuunottamatta vähäisiä. Selkämeren alueelta puuttuvat havainnot monelta havaintopaikalta tältä viikolta ja vähäinen sinilevähavainto on tallennettu vain Pyhärantaan Verkkoniemennokan havaintopaikalle.

Myös sisävesien havaintopaikoilla sinilevähavainnot ovat olleet tällä viikolla vähäisiä ja havaintoja on tehty pääasiassa samoilla paikoilla kuin aikaisemmillakin viikoilla. Vähäisiä määriä sinilevää on havaittu Kemiönsaarella Dragsfjärdenin, Köyliönjärvellä Yttilän Ottan, Säkylän Pyhäjärvellä Katismaan, Rymättylän Kirkkojärven, Painion ja Siikaisten Valkjärven havaintopaikoilla.

Levähavainnoista ilmoittaminen

Vakiohavaintopaikkojen lisäksi Varsinais-Suomen ELY-keskus ottaa vastaan levähavaintoja Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta. Havainnot voi ilmoittaa numeroon 0295 02 530. Järvi-Meriwikiin on mahdollista kirjata levähavaintoja muualtakin kuin vakiohavaintopaikoilta, joko kirjautumalla palveluun tai älypuhelimeen ladattavan Havaintolähetti-sovelluksen kautta https://www.jarviwiki.fi/havaintolahetti/. Lounais-Suomen sinilevähavainnot -karttasovelluksesta (linkki alla) voi tarkastella kansalaisten ilmoittamia sinilevähavaintoja vuodesta 2003 tähän päivään. Erityisen runsaista tai poikkeuksellisista levähavainnoista on mahdollista lähettää myös näyte analysoitavaksi. Levänäytteen lähettämisestä tulee ensin sopia ELY-keskuksen kanssa (0295 022 530).

Linkkejä:

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Sanna Kipinä-Salokannel, puh 0295 022 879