Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

ELY-keskukselta rahoitusta Pohjois-Pohjanmaan yrityksille 5,5 milj. euroa (Pohjois-Pohjanmaa)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi touko-elokuussa 2020 Pohjois-Pohjanmaalle yritysrahoitusta EU:n aluekehitysrahastosta yhteensä 5 530 837 euroa.

Tukea myönnettiin mm. seuraaville yrityksille:

E.T. Listat Oy investoi sormijatkos- ja vannesahalinjaan. Investoinnin tavoitteena on parantaa yrityksen tuottavuutta ja tuotantokapasiteettia, varmistaa tuotantoprosessin jatkuvuutta ja välttää seisokkeja tuotannossa.  Lisäksi on tavoitteena luoda lisätiloja logistiikan ja varastoinnin tarpeisiin ja mahdollistaa uusien liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntäminen ja kasvumahdollisuudet tulevaisuudessa.

Ultraprint lisää NFC-antennien valmistuskapasiteettia. Hankkeessa lisätään RFID-antennien valmistustarkkuutta ja - nopeutta sekä lisätään kapasiteettia Kempeleen tehtaalla. Tavoitteena on ottaa käyttöön patentoitu suoraan kuparikalvoon valmistettu ja omaan laminointiprosessiin perustuva fleksipiirien valmistustekniikka.

Aspocomp Group Oyj kasvattaa kapasiteettia. Projektin tarkoituksena on suunnitella, investoida ja kehittää prosesseja, joilla saadaan kasvatettua yhtiön kapasiteettia. Lisäkapasiteetin avulla saadaan kasvatettua liikevaihtoa juuri avatuille asiakassuhteille sekä täysin uusille asiakkaille vientimarkkinoilta.

Yritysten kehittämispalvelujen väliaikaisella tukitason nostolla oli tarkoitus madaltaa palvelujen käytön kynnystä koronaepidemian äkillisesti aiheuttaman häiriötilanteen kartoittamisessa, haltuun ottamisessa ja liiketoiminnan sopeuttamisessa uuteen tilanteeseen. Yritykset löysivät palvelut hyvin ja Pohjois-Suomessa tehtiin kehittämispalvelujen analyysi- ja konsultointipäätöksiä touko-elokuun aikana yhteensä 322 kpl. Näistä Pohjois-Pohjanmaalle 133 kpl, Lappiin 147 kpl ja Kainuuseen 42 kpl.

Lisätietoja:    

Yksikön päällikkö Eija Virtasalo, p. 0295 037 150, eija.virtasalo(at)ely-keskus.fi
Johtaja Petri Keränen, p. 0295 026 727, petri.keranen(at)ely-keskus.fi