Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Liikennöitsijä vaihtuu Huittinen-Sastamala-Tampere linja-autoliikenteessä (Pirkanmaa, Satakunta, Varsinais-Suomi)

Rauma-Huittinen-Sastamala-Tampere -yhteysvälin pikavuorojen liikennöintisopimukset Satakunnan Liikenne Oy:n kanssa päättyvät 31.12.2018. Pirkanmaan ELY-keskus on kilpailuttanut Huittisten ja Tampereen välisen linja-autoliikenteen kolmen vuoden ajaksi, jota voidaan jatkaa mahdollisilla optiokausilla 1+1 vuotta. Liikennöintisopimuksen rahoitukseen osallistuvat myös Varsinais-Suomen ELY-keskus sekä Sastamalan ja Huittisten kaupungit.

Tarjouskilpailun voitti Länsilinjat Oy, joka aloittaa liikennöinnin 1.1.2019. Kilpailutetussa liikenteessä reitit ovat entiset ja aikataulut pysyvät pääosin nykyisen liikennöinnin mukaisina. Uudet liikennöintiaikataulut löytyvät liikennöitsijän kotisivuilta www.lansilinjat.fi ja Matkahuollon aikataulupalvelusta.

Käytössä olevat seutuliput kelpaavat Huittinen-Sastamala-Tampere-liikenteessä tammikuun 2019 loppuun saakka. Liikennöitsijän omien uusien kausilipputuotteiden myynti alkaa 1.1.2019. Kausiliput ovat hinnaltaan nykyisten seutulippujen mukaiset, mutta ne kelpaavat ainoastaan kyseisessä liikenteessä eikä niihin voi ostaa laajennusta Tampereen seudun joukkoliikenteen sisäisiin matkoihin.

Lisätietoja uusista lipputuotteista sekä niiden ostamisesta ja lataamisesta löytyy liikennöitsijän kotisivuilta www.lansilinjat.fi

Kilpailutuksen yhteydessä Huittinen-Tampere-yhteysvälille on tehty päätös, jolla Länsilinjat Oy:lle annetaan EU:n palvelusopimusasetuksen mukainen yksinoikeus kyseiseen liikenteeseen.

Satakunnan Liikenne Oy jatkaa liikennöintiä Rauma-Huittinen välillä nykyistä suppeammalla liikennetarjonnalla. Yhteydet Huittinen-Turku jatkuvat Satakunnan Liikenne Oy:llä entisellään. Rauman ja Turun vuoroista voi vaihtaa Tampereen suunnan autoihin. Asiakkaan kannattaa varmistaa kulloinkin voimassaolevat aikataulut esim. Matkahuollon aikataulupalvelusta.  

 


Alueellista tietoa