Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus marraskuu 2017 (Kaakkois-Suomi)

Kaakkois-Suomessa oli marraskuun lopussa 18 225 työtöntä työnhakijaa, mikä on 3 304 henkilöä (- 15,3 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kymenlaaksossa työttömiä oli 15,4 prosenttia vähemmän ja Etelä-Karjalassa 15,3 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Koko maassa työttömänä oli 271 309 henkilöä eli 17,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 13 prosenttia.

Työttömien määrä pieneni kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa. Kehitys oli suotuisinta Kotkan-Haminan seudulla, jossa työttömiä oli 1 293 vähemmän (- 19 %) kuin vuotta aikaisemmin.  Kuntatasolla tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä laski marraskuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta suurimmassa osassa Kaakkois-Suomen kuntia, eniten Kotkassa, Lappeenrannassa ja Kouvolassa. Myös Imatralla lasku oli selkeää. Korkein työttömyysaste oli Rautjärvellä (17,7 %) ja matalin Taipalsaarella (8,9 %).

Työttömien määrä oli vähentynyt kaikissa ikäryhmissä ja lähes kaikissa ammattiryhmissä. Eniten työttömyys laski palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä. Pitkäaikaistyöttömiä oli marraskuun lopussa 17 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Nuorten työttömien määrä väheni 19 prosentilla.

Uusia avoimia työpaikkoja enemmän kuin vuosi sitten

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun aikana avoinna 1 442 uutta työpaikkaa. Uusia työpaikkoja oli 2 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Uusien avoimien työpaikkojen määrä laski Kouvolan seutukunnassa. Sen sijaan Kotka-Haminan ja Imatran seuduilla työpaikkoja oli enemmän kuin vuosi sitten. Lappeenrannassa oltiin viime vuoden lukemissa. Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 19 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Palveluissa olevien ja työllistettyjen määrät laskivat viime vuodesta

Marraskuun lopussa aktivointiasteeseen laskettavien palveluiden piirissä oli 8 169 henkilöä, mikä on noin 300 henkilöä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Aktivointiaste oli 31 prosenttia eli korkeampi kuin edellisvuonna. Laajan työttömyyden eli työttömien työnhakijoiden ja palveluissa olleiden yhteismäärä pieneni 3 600 henkilöllä viime vuodesta. Palkkatuella työllistettyjä oli marraskuun lopussa yhteensä 1 720. Luku on noin prosentin pienempi kuin vuosi sitten. Työllistetyistä suurin osa eli 64 prosenttia oli yksityisen sektorin töissä.

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, marraskuu 2017 (pdf, 1866 kt)


Alueellista tietoa