Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Kaakkois-Suomen ELY-keskus laatii tiesuunnitelman maantien 370 parantamisesta Ravikylän kohdalla Kouvolassa (Kaakkois-Suomi)

Maantie 370 (Valkealanväylä) on pohjoinen sisääntulotie Kouvolan keskustaan Mikkelin ja Heinolan suunnista. Se on tärkeä yhteys Kouvolan ja Kuusankosken suunnista Valkealaan niin ajoneuvo- kuin jalankulku- ja pyöräliikenteelle. Jalankulku- ja pyöräilyväylän puuttumisen vuoksi pyöräilijät ja jalankulkijat joutuvat kulkemaan pientareella Ahlmanintieltä aina Kuusanlammentien liittymän saakka. Tällä osuudella liikenneturvallisuus on heikko ja tien parantamisella on korkea prioriteetti.

Maantien 370 liikennemäärä on 7000–8000 ajoneuvoa vuorokaudessa, joista raskaita ajoneuvoja on noin 280. Tiellä liikkuu keskimäärin 100–200 pyöräilijää ja jalankulkijaa vuorokaudessa.

Hankkeen sisältö ja tavoitteet

Maantielle 370 Ravikylän kohdalle toteutetaan jalankulku- ja pyöräilyväylä Ahlmannintien/ Talonpojantien ja Kuusanlammentien välille. Väylä sijoittuu Valkealanväylän itäpuolelle. Lisäksi tehdään vähäisiä liittymä- ja pysäkkijärjestelyjä.

Hanke parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden olosuhteita ja liikenneturvallisuutta. Samalla luodaan jalankulkuun ja pyöräilyyn kannustavat turvallisemmat ja viihtyisämmät olosuhteet.

Tiesuunnitelma ja osallistumismahdollisuudet

Hankkeen rakentamisen mahdollistavan tiesuunnitelman laatiminen on aloitettu syyskuussa 2017.

Tiesuunnitelmasta pidetään yleisötilaisuus torstaina 16.11.2017 klo 17.30–19.00 Kouvolan kaupungin Tekniikka- ja ympäristötalolla osoitteessa Valtakatu 33, Kuusankoski. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuudessa on mahdollisuus keskustella suunnittelijoiden kanssa ja antaa palautetta suunnitelmaratkaisuista. Tiesuunnitelma valmistuu 28.2.2018 mennessä.

Lisätietoja antavat Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa projektipäällikkö Juha Laamanen, p. 0295 029 184, juha.laamanen@ely-keskus.fi ja tiesuunnitelmaa laativassa Finnmap Infra Oy:ssä projektipäällikkö Anna Elf, p. 09 8565 3838, anna.elf@finnmap-infra.fi.

Liite: Kartta suunnittelualueesta (pdf 576 kt)
 


Alueellista tietoa