Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Työttömyys alenee vauhdilla Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuun lopussa 29 000 työtöntä työnhakijaa. Tammikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee - nyt 1 900 henkilöllä.  Viime vuoden tammikuusta määrä väheni 8 prosentilla (2 400 henkilöllä), kun koko maassa työttömien määrä väheni hieman hitaammin eli 7 prosentilla.

Työttömien osuus työvoimasta oli tammikuun lopussa Varsinais-Suomessa 12,8 % eli 1,0 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (13,0%)  ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista viidenneksi pienin.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa lähes kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Loimaan seudulla (-13%) , kun se pysyi ennallaan Turunmaan saaristoissa. Alle 30-vuotiaiden osalla työttömyys vähenee koulutustaustasta riippumatta. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee Loimaan seudun ohella myös Vakka-Suomessa ja yleisesti sen kasvuvauhti on hidastumassa. Myös Turussa, Raisiossa ja Naantalissa pitkäaikaistyöttömien määrä alenee.

Helmikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Huom! Työllisyyskatsauksessa on taulukko, josta löytyvät työttömien määrät eri ryhmissä (mm. nuoret ja pitkäaikaistyöttömät) kaikista Varsinais-Suomen kunnista.

 

Tarkempaa tietoa:

Uusi Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus, nettiversio

  • monikäyttöinen nettiversio, jossa  kuviot kuten koko katsauskin ovat tallennettavissa

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-varsinais-suomi-tyollisyyskatsaukset#.V2geMDGcwVA

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

 

Lisätietoja:

Juha Pusila

analyytikko

Varsinais-Suomen ELY-keskus

puh. 0295 022 772

 

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Käyntiosoite: Itsenäisyydenaukio 2, 20800 TURKU

Postiosoite: PL 236 (kirjaamo), 20101 TURKU

www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi   


Alueellista tietoa