Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

ELY-keskukselta yritystukea Pohjois-Pohjanmaalle loka-joulukuussa 6,5 miljoonaa euroa (Pohjois-Pohjanmaa)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi loka-joulukuussa Pohjois-Pohjanmaalle kansallista rahoitusta ja yritysrahoitusta EU:n aluekehitysrahastosta 47 yritykselle yhteensä 6 539 516 euroa.

Kärsämäellä toimivalle Rec Alcaline Oy:lle myönnettiin rahoitusta 900 000 euroa hankkeeseen "Maatalouden hivenainetuotannon käynnistäminen Suomessa". Hankkeen tarkoituksena on rakentaa pilottitehdas alkaliparistojen metallien jalostamiseksi hivenaineiksi.

Osuuskunta A. Vipusen hanke keksintöjen hyödyntämismahdollisuuksien tehostamiseksi sai tukea 83 090 euroa. Hankkeessa pyritään yritysten kilpailukyvyn parantamiseen ja uusien yritysten synnyttämiseen sekä keksinnöistä saatavan kaupallisen hyödyn maksimointiin tehostamalla keksintöjen hyödyntämismahdollisuuksia yrityksissä.

Lapwall Oy:n hankkeessa kehitetään tuotantoteknologiaa ja rakenneratkaisuja robotisoinnin ja automatisoinnin keinoin. Tuotantomenetelmien ja laitteiden kehittämisellä pyritään laadun parantumiseen ja tuotantokapasiteetin kasvuun.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myöntää yritysrahoitusta myös Kainuuseen ja Lappiin. Kainuuseen rahoitusta myönnettiin 3 731 590 euroa ja Lappiin 3 705 100 euroa.

Lisätietoja:                                                                                                                                           
Yksikön päällikkö Eija Virtasalo, puh. 0295 037 150, eija.virtasalo(at)ely-keskus.fi
Johtaja Petri Keränen, puh. 0295 026 727, petri.keranen(at)ely-keskus.fi


Alueellista tietoa