Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Pirkanmaan työllisyyskatsaus, lokakuu 2014 (Pirkanmaan ELY-keskus)

Työttömyys kasvoi jälleen vuositasolla

Lokakuussa työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi verrattuna syyskuuhun. Kesän kausivaihtelusta johtuvat korkeat työttömyysluvut kääntyivät alkusyksystä laskuun, mutta lokakuussa suunta muuttui nousevaksi. Saattaa olla, että vaikein työttömyystilanne olisi kuitenkin ohi ja käänne parempaan olisi tulossa vuoden 2015 alussa. Valitettavasti työttömyyden kesto on pitkittynyt.

Lokakuun 2014 lopussa Pirkanmaan TE-toimistossa oli 33 934 työtöntä työnhakijaa lomautetut työnhakijat mukaan lukien. Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä nousi yli 2 500:lla. Työttömiä työnhakijoita on nyt lähes saman verran kuin lokakuussa vuonna 1997. Tammikuu-lokakuun aikana työttömien työnhakijoiden määrä oli 11 prosenttia korkeampi kuin vuoden 2013 tammikuu-lokakuun välisenä aikana.

Työllisyystilanne oli Pirkanmaalla lokakuun lopussa koko maata heikompi. Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 14,0 prosenttia ja koko maassa keskimäärin 12,2 prosenttia. Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä oli edelleen kasvusuunnassa vuositasolla verrattuna, muutos oli 8 prosenttia. Suhteellinen osuus on alemmalla tasolla kuin koko maassa keskimäärin, jossa nousua oli 11,0 %. ELY-keskuksittain tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä nousi kaikissa ELY-keskuksissa.

Pirkanmaan työllisyyskatsaus, lokakuu 2014 (pdf)


Alueellista tietoa