Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Kenelle Pirkanmaan ympäristöpalkinto 2014? Ehdotuksia voi esittää 5.12. asti (Pirkanmaan ELY-keskus)

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) pyytää ehdotuksia vuoden 2014 Pirkanmaan ympäristöpalkinnon saajaksi. Ympäristöpalkinnon tarkoitus on huomioida ja edistää ympäristömyönteistä toimintaa Pirkanmaalla. Se voidaan myöntää Pirkanmaalla toimivalle yritykselle, yhteisölle tai pirkanmaalaiselle yksityishenkilölle, joka on ottanut ympäristön kokonaisvaltaisesti huomioon toiminnassaan.

Ehdotusten ja perustelujen on oltava perillä viimeistään 5.12.2014 klo 12 mennessä

Ehdotukset perusteluineen voi toimittaa webropol-kyselyn kautta tai lähettää ne osoitteeseen sirpa.lindroos(at)ely-keskus.fi tai Sirpa Lindroos/Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus), PL 297, Yliopistonkatu 38, 33101 Tampere.  Myöntämisen edellytyksenä on, että palkinnon saaja ei ole aikaisemmin saanut vastaavaa tunnustusta ympäristöasioissa.

Ympäristöpalkinto on jaettu Pirkanmaalla vuodesta 1987 lähtien

Pirkanmaan ympäristöpalkinto on jaettu vuodesta 1987 lähtien. Pirkanmaan ELY-keskus jakoi Pirkanmaan ympäristöpalkinnon ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Vuosina 1998-2009 palkinnon myönsi Pirkanmaan ympäristökeskus. Sitä ennen palkinnon luovutti Hämeen ympäristökeskus vuosina 1994-1997 ja Hämeen lääninhallituksen ympäristönsuojeluosasto vuosina 1987-1993.

Viime vuonna ympäristöpalkinto myönnettiin Sanna Markkaselle, joka kuuluu ympäristöviranomaisen tehtävissään ympäristöviranhaltioiden kärkikaartiin.  Sanna Markkanen on tehnyt virkatyönsä lisäksi aktiivisesti ja suunnitelmallisesti yhteistyötä Pohjois-Pirkanmaan paikallisten järjestöjen ja kuntasektorin kanssa vesistö- ja virtavesikunnostusten sekä hyvän vesihuollon ja jätehuollon toteuttamisen puolesta.

Ympäristöpalkinnon saaja julkistetaan tammikuussa 2015

Pirkanmaan ympäristöpalkinnon saajan valitsee raati, johon kuuluvat johtaja Olli Madekivi, kehittämispäällikkö Hannu Wirola, tutkimusprofessori Tom Frisk, ympäristöasiantuntija Marketta Hyvärinen, rakennerahastoasiantuntija Tuula Isosuo, energia-asiantuntija Tenho Leinonen, ylitarkastaja Sirpa Lindroos ja ylitarkastaja Heidi Heino Pirkanmaan ELY-keskuksesta. Palkinnon saaja julkistetaan tammikuussa 2015.

Palkinto sisältää kunniakirjan sekä teemaan sopivan muiston. Palkinnon lisäksi voidaan myöntää yksi tai useampia kunniamainintoja.

Lisätietoja:

Pirkanmaan ELY-keskus

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]


Alueellista tietoa