Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Pohjois-Suomen vesienhoito- ja vesistökunnostusseminaari (Kainuu, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa)

 

Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin ELY-keskukset järjestävät Pohjois-Suomen vesienhoito- ja vesistökunnostusseminaarin Kajaanissa.

Aika: 31.5.-1.6.2023
Paikka: Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä, Kajaani

Seminaari on suunnattu Pohjois-Suomen vesistöjen parissa toimiville kuten yhdistyksille, osakaskunnille, kuntien henkilöstöille ja luottamushenkilöille sekä muille vesistökunnostuksista kiinnostuneille. Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan vesistöjen kunnostukseen liittyvistä ajankohtaisista aiheista, tutkimustuloksista ja hankkeista pohjoisella otteella.

Oman lähiympäristön muutokset herättävät kysymyksiä. Miten vesienhoito- ja kunnostushankkeisiin voi saada rahaa ja tukea? Mitä voimme tehdä lähivesistöjemme hyväksi? Minkälaisia kunnostuksia Pohjois-Suomessa on tehty?  

Ensimmäisen seminaaripäivän teemoina ovat vesistöjen hoidon ja kunnostamisen ajankohtaiskatsaus, eri toimijoiden rooli vesistökunnostuksissa sekä vieraslajien torjunta. Seminaarin toisena päivänä keskustellaan muun muassa verkostoitumisesta, metsätalouden vesiensuojelusta ja vaellusesteistä. Seminaarissa kuullaan lisäksi hyviä esimerkkejä kunnostushankkeista.

Seminaaripäivien lisäksi vietetään iltatilaisuutta, jossa voi verkostoitua muiden osallistujien kanssa. Seminaariin osallistujille on varattu hotellikiintiö Hotelli Kajanukseen (ohjeet huonevarausten tekemiseen ilmoittautumislomakkeella). Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille kiinnostuneille. Seminaariin on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.

Ilmoittautuminen on käynnissä - ilmoittautumiset 14.5.2023 mennessä:

Tilaisuuden ohjelma: