Uutiset 2020

Koronavirustilanteen johdosta peruuntuvat tai siirrettävät maaseudun kehittämishankkeiden tilaisuudet ja matkat (Lappi)

Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa tärkeintä on seurata ja noudattaa viranomaisten mm. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja ulkoministeriön sekä oman organisaation antamia ohjeistuksia. Ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista ulkomaille toistaiseksi. Tarkista viimeisin tilanne aina ulkoministeriön sivuilta.

Aluehallintovirasto on kieltänyt yli 10 hengen yleisötilaisuuksien järjestämisen.

Voiko koronavirustilanteen johdosta toteuttamatta jääneestä hankkeen matkasta tai tapahtumasta syntyneitä kustannuksia hakea maksuun?

Mikäli hankematkoja peruuntuu tai siirtyy, on kulujen korvaamista aina ensin tiedusteltava lento- ja junayhtiöiden tai matkavakuutuksen kautta. Koronaviruksen takia peruttujen matkojen ja tapahtumien kulut ovat tukikelpoisia siltä osin kun niihin ei ole mahdollista saada palautusta tai hyvitystä muuta kautta ja kun kustannukset kohdistuvat hankkeelle.

Mitä voimme tehdä jos hankesuunnitelmaan kuuluvia matkoja ja tapahtumia uhkaa koronavirustilanteen johdosta jäädä toteuttamatta?

Ensisijaisesti tällaisissa tilanteissa kannattaa olla yhteydessä Lapin ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijaan.

Jos hankeaika on päättymässä, voidaan arvioida jatkoajan myöntämistä hankkeelle, jolloin hankesuunnitelmaan kuuluvia matkoja voidaan tehdä myöhemmin.

Jos matkojen siirtäminen ei ole tarkoituksenmukaista, ne voidaan perua. Tämä voi vaatia hankesuunnitelman muutoksen. Huomioitava on kuitenkin, että jatkoaika-/muutoshakemukset ratkaistaan tapauskohtaisesti.

Tämä ohje koskee Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta rahoitettuja kehittämishankkeita.

 

Muokattu 17.3.2020: Ohjeeseen päivitetty aluehallintoviraston uusi määräys koskien yleisötilaisuuksia.

 


Päivitetty