Yhteistyössä

Tulevaisuuden työmarkkinat

Valtakunnallinen kohtaanto-teeman ESR+ -koordinaatiohanke

kuvituskuva

Euroopan unionin osarahoittama

Tapahtumat

Hankkeiden (erityistavoite 4.1.) verkostotilaisuus

9.10.2024: Tulevaisuuden työmarkkinat ESR+ -koordinaatiohanke kutsuu kaikki 4.1. (Polkuja töihin) hankkeet suureen verkostotilaisuuteen Tampereella. Tapahtumassa kuullaan monipuolisia puheenvuoroja ja tuetaan uusien yhteistyömahdollisuuksien ja verkostojen löytämistä.

Tulevaisuuden työnantajapalvelut ja osaamistarpeiden ennakointi

24.9.2024: Tapahtuma kokoaa työllisyyden asiantuntijoita Lahteen (ja etäyhteyksien päähän) keskustelemaan työnantajapalveluiden merkityksestä ja tulevaisuudesta sekä niiden tärkeästä roolista työvoima- ja osaamistarpeiden ennakoinnissa. Tapahtumassa mm. esitellään hyviä käytänteitä ja case-esimerkkejä palveluiden toteutuksesta.

Ennakoiva Kainuu -kohtaantofoorumi

10.9.2024: Foorumi yhdistelee ajankohtaisia Kainuun kohtaannon kehittämisen teemoja ennakoivalla otteella. Tapahtumasssa pureudutaan kansainvälisen työvoiman tarpeeseen osana työvoimapulan ja kohtaantohaasteiden ratkaisua sekä elinvoimaa Kainuussa.

Alahankkeiden hakuinfot ja hakuklinikka

12.-13.8.2024 ja 22.8.2024 järjestetään kesällä käynnistyneiden alahankehakujen infot sekä hakuklinikka. Tervetuloa mukaan kaikille avoimiin hakutapahtumiin kuulemaan lisää rahoitusmahdollisuuksista ja hakuprosessista! 

"Haluaisin rekrytoida maahanmuuttaneen, mutta..." Työelämän haasteita ja ratkaisuja

5.6.2024: Monelle työnantajalle maahanmuuttaneen palkkaaminen olisi vastaus työvoimatarpeisiin ja rikastuttaisi myös työyhteisöä. Tapahtuma kokoaa yhteen yritykset, työnantajat ja työelämän kehittäjät keskustelemaan maahanmuuttaneiden rekrytoinnista.

Webinaari: Kohtaannon tiedolla johtamisen tilannekuva – loppuraportin esittely

14.5.2024: Webinaarissa esitellään loppuraportin keskeiset havainnot ja pohditaan kohtaannon tiedolla johtamisen kehittämismahdollisuuksia. 

Kohtaantofoorumit Itä-Suomessa huhtikuussa 2024

Huhtikuu 2024: Kohtaantofoorumi on ympäri Suomen järjestettävä avoimen vuoropuhelun ja vaikuttamisen alusta työllisyyden parissa toimiville tahoille. Huhtikuussa Kohtaantofoorumit rantautuvat Itä-Suomeen.

Webinaari: Kohtaannon tiedolla johtamisen tilannekuvan väliselvitys

15.2.2024: Webinaarissa esitellään kohtaannon tiedolla johtamisen tilannekuvan eteneminen ja kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja aihepiiristä. 

Alahankkeiden hakuinfo: Kohtaannon edistäminen ja piilotyöpaikkojen kartoitus

12.12.2023: Keski-Suomen ELY-keskus ja Tulevaisuuden työmarkkinat -koordinaatiohanke järjestävät avoimen hakuinfon, jossa käydään läpi alahankehaun hakuprosessia ja painopisteitä. 

Alahankkeiden hakuinfo: Muutoksessa olevat toimialat

16.11.2023: Keski-Suomen ELY-keskus ja Tulevaisuuden työmarkkinat -koordinaatiohanke järjestävät avoimen hakuinfon, jossa käydään läpi alahankehaun hakuprosessia ja painopisteitä.

Seminaari: ”Houkutteleva työelämä – mikä avuksi kun työnhakija ja työpaikka eivät kohtaa?”

20.9.2023: Houkutteleva työelämä -tilaisuudessa pohditaan kohtaannon monia kasvoja sekä sitä millä rakennuspalikoilla luodaan pohja tulevaisuuden työmarkkinoille.

Päivitetty: 19.04.2024