Yhteistyössä

Tulevaisuuden työmarkkinat

Valtakunnallinen kohtaanto-teeman ESR+ -koordinaatiohanke

kuvituskuva

Euroopan unionin osarahoittama

Tapahtumat

"Haluaisin rekrytoida maahanmuuttaneen, mutta..." Työelämän haasteita ja ratkaisuja

Tervetuloa tapahtumamme keskiviikkona 5.6.2024 klo 9.00–12.00 (sis. aamukahvit klo 8.30-9.00 ja lounaan klo 12-13)Kokoamme yhteen yritykset, työnantajat, työelämän kehittäjät ja kaikki muut aiheesta kiinnostuneet keskustelemaan maahanmuuttaneiden rekrytoinnista. 

Monelle työnantajalle maahanmuuttaneen palkkaaminen olisi vastaus työvoimatarpeisiin ja rikastuttaisi myös työyhteisöä. Mutta miksi tätä mahdollisuutta ei käytetä enemmän?

Lämpimästi tervetuloa mukaan keskustelemaan rekrytoinnin haasteista ja siitä, minkälaisia ratkaisuja voimme niihin yhdessä löytää.Tapahtuma järjestetään Helsingin Ravintola Tapahtumatalo Bankissa (Unioninkatu 22) ja se myös striimataan.  Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Katso tästä tapahtuman ohjelma kokonaisuudessaan.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen valtakunnalliset ESR+ -koordinaatiohankkeet Tulevaisuuden työmarkkinat ja Kumppanina kotoutumisessa. Seuraathan myös hankkeiden LinkedIn-sivuja (Tulevaisuuden työmarkkinat & Kumppanina kotoutumisessa), joissa jaamme lisätietoa tapahtumasta ja jatkamme keskustelua maahanmuuttaneiden rekrytointiin liittyen.

 

                                                       

 

Tapahtuman puhujat

Tapahtuman juontaa Ali Jahangiri. Ali on stand up- koomikko ja Kampin Blisari, jota voi joko vihata tai rakastaa, mutta ei siltä väliltä.

Pasi Saukkonen on politiikan tutkija ja työskentelee erikoistutkijana Helsingin kaupunginkanslian kaupunkitietopalvelut -yksikössä. Pasi on tutkinut pitkään maahanmuuttoon, kotoutumiseen ja kulttuuriseen moninaisuuteen liittyviä teemoja. Pasin sanoin kansainvälinen liikkuvuus on erittäin laaja ja rikas kokonaisuus, joka vaikuttaa monin tavoin yhteiskuntiin, myös Suomeen.

Elina Koskela on Baronan kansainvälisestä työvoimasta vastaava johtaja. Elina on työskennellyt työperäisen maahanmuuton ja työllistämisen parissa yli 20 vuotta. Elinan sanoin erityisesti viime vuosina yritysten kyky työllistää vieraskielisiä on kasvanut ja tämä trendi tulee varmuudella jatkumaan myös tulevaisuudessa.

Aicha Manai on Startup Refugeesin toimitusjohtaja. Hän on taustaltaan ekonomi, yritysneuvoja ja työelämävalmentaja. Aicha työskenteli pitkään Suomen Yrittäjillä ja on vetänyt lukuisia projekteja, joiden avulla on tuotu maahanmuuttaneiden yrittäjien ääntä esiin, vahvistettu nuorten työelämätaitoja, valmennettu pk-yrittäjistä kasvuhakuisempia ja syvennetty organisaatioiden ymmärrystä diversiteetin tärkeydestä.

Jiuliano Prisada muutti Romaniasta Suomeen vuonna 1995 opiskelemaan. AMK-opintojen jälkeen hän on toiminut mm. kouluttajana, asiantuntijana ja projektipäällikkönä IT-alalla ja valmistavassa teollisuudessa sekä julkisissa hankkeissa. Jiuliano tehnyt pitkään töitä myös yrittäjänä. Hänen työtehtäviinsä on kuulunut vuosien varrella mm. toimintamallien kehittäminen maahanmuuttajien kotoutumisesta, alkukartoitusten, työelämävalmennusten ja yrittäjyyskoulutusten järjestäminen, kansainvälisten opiskelijoiden tukeminen harjoittelupaikkojen löytämisessä. Jiulianoa kiinnostavat kansainvälistyminen eri muodoissa sekä yrittäjyys, ja hän osallistuu aktiivisesti useamman yhdistyksen toimintaan.

Elina Hannikainen-Himanen on LUT-yliopiston ura-ja alumnipalveluiden palvelupäällikkö. Hän on työskennellyt vuodesta 2017 lähtien kansainvälisten korkeakouluopiskelijoiden työllistämisen parissa. Elinan tavoitteena on ollut ymmärtää työelämämuutoksen esteenä olevia tekijöitä niin opiskelijoiden, yritysten kuin korkeakoulujenkin näkökulmasta ja etsiä niihin kaikille sopivia ratkaisuja. Hänen omien sanojensa mukaan huippuhetkiä työssä ovat kun kansainvälinen opiskelija kertoo saaneen koulutustaan vastaavan työpaikan Suomesta tai verkostossa oleva työnantaja rekrytoi ensimmäisen kansainvälisen opiskelijan. Silloin tietää tekevänsä työtä, jolla on merkitys.

Harri Hellstén on Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö. Harrin vastuualueena Suomen Yrittäjissä on yhteiskuntavaikuttaminen ja neuvonta liittyen työelämän lainsäädäntöön ja sosiaalivakuutukseen. Lisäksi hän osallistuu aktiivisesti työmarkkina- ja sosiaalipolitiikka koskevaan keskusteluun.

Lauri Törrö on EcoUp Oyj:n operatiivinen johtaja ja vastaa Ekovilla Oy:n viiden tehtaan toiminnasta, hankintatoimesta ja vientiliiketoiminnoista. Ekovillan eristeiden pääraaka-aine on kotimainen keräyspaperi, joka lajitellaan tehtailla käsityönä – tähän toimeen Ekovilla Oy on vuodesta 2018 alkaen palkannut kymmeniä maahanmuuttajia, joiden työtä arvostetaan yhtiössä korkealle. EcoUpin ohella Lauri toimii aktiivisena sijoittajana ja on muun muassa ulkomaista työvoimaa infrastruktuurihankkeisiin toimittavan Craftman Oy:n perustajia sekä hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2011 alkaen.

Merru Tuliara on Henkilöstöala HELAn toimitusjohtaja ja työn puolesta puhuja. Merru on työoikeuteen perehtynyt juristi, joka on kiinnostunut kaikesta työllistymiseen liittyvästä. Merrulla on henkilöstöalasta 20 vuoden vankka kokemus.

Ilona Korhonen on Kumppanina kotoutumisessa -koordinaatiohankkeen projektipäällikkö. Hankkeen tavoitteena on saada maahanmuuttajien potentiaali paremmin käyttöön työmarkkinoilla, vahvistaa koulutusjärjestelmän kykyä vastata maahanmuuttajaväestön tarpeisiin sekä edistää osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja sukupuolten tasa-arvoa.

Juha Matikainen toimii Tulevaisuuden työmarkkinat -koordinaatiohankkeen projektipäällikkönä. Koordinaatiohanke auttaa alueellisia toimijoita yhdistämään voimansa kohtaannon ongelmien ratkaisemiseksi, jotta tulevaisuuden työmarkkinoilla työntekijät ja työnantajat kohtaisivat paremmin.

Päivitetty: 12.07.2024