Yhteistyössä

Tulevaisuuden työmarkkinat

Valtakunnallinen kohtaanto-teeman ESR+ -koordinaatiohanke

Euroopan unionin osarahoittama

Oikopolut

Tulevaisuuden työmarkkinat

Avaimia kohtaannon kehittämiseen

Kohtaantohaasteiden ratkaiseminen on tärkeä asia työttömien työllistymiselle, työllisyysasteelle ja hyvinvointivaltiolle. Kokoamme kohtaannon toimijat yhteen löytämään parhaat keinot, jotta tulevaisuuden työmarkkinoilla työntekijät ja työnantajat kohtaisivat paremmin.

Muualla verkossa

Kuva, jossa lukee "Parhaat käytännöt tulevaisuuden työmarkkinoiden kehittämiseksi"Kuva, jossa lukee "Tarjoamme verkostoitumisen mahdollisuuksia ja tukea työmarkkinoiden kohtaantoon"Kuva, jossa lukee "Tuotamme ajankohtaista tietoa kohtaannon parantamiseksi"

Tulevaisuuden työmarkkinat on valtakunnallinen koordinaatiohanke, joka parantaa Euroopan sosiaalirahasto+ Työmarkkinoiden kohtaanto -teeman toimien vaikuttavuutta. Tältä sivustolta saat ajankohtaista tietoa niin työllisyyden parantamisesta kuin hankkeiden hauista ja tuloksista. Pääset osallistumaan tapahtumiin ja verkostoitumaan sekä valtakunnallisesti että alueellisesti. Klikkaa eteenpäin ja tutustu tapahtumiin, blogeihin, alahankehakuihin ja koordinaatiohankkeen taustoihin.

Ota matalalla kynnyksellä yhteyttä tiimimme ja aluekoordinaattoreihin lähelläsi.

 

 

Juuri julkaistu: Kohtaannon tiedolla johtamisen tilannekuva

Tiistaina 7.5.2024 julkaisemamme selvitys käsittelee kohtaannon tiedolla johtamisen nykytilannetta, valmiuksia sekä kehittämiskohteita. Lue selvitys kokonaisuudessaan tästä: Kohtaannon tiedolla johtamisen tilannekuva (pdf)

Tapahtumat

Hankkeiden (erityistavoite 4.1.) verkostotilaisuus

9.10.2024: Tulevaisuuden työmarkkinat ESR+ -koordinaatiohanke kutsuu kaikki 4.1. (Polkuja töihin) hankkeet suureen verkostotilaisuuteen Tampereella. Tapahtumassa kuullaan monipuolisia puheenvuoroja ja tuetaan uusien yhteistyömahdollisuuksien ja verkostojen löytämistä.

Tulevaisuuden työnantajapalvelut ja osaamistarpeiden ennakointi

24.9.2024: Tapahtuma kokoaa työllisyyden asiantuntijoita Lahteen (ja etäyhteyksien päähän) keskustelemaan työnantajapalveluiden merkityksestä ja tulevaisuudesta sekä niiden tärkeästä roolista työvoima- ja osaamistarpeiden ennakoinnissa. Tapahtumassa mm. esitellään hyviä käytänteitä ja case-esimerkkejä palveluiden toteutuksesta.

Ennakoiva Kainuu -kohtaantofoorumi

10.9.2024: Foorumi yhdistelee ajankohtaisia Kainuun kohtaannon kehittämisen teemoja ennakoivalla otteella. Tapahtumasssa pureudutaan kansainvälisen työvoiman tarpeeseen osana työvoimapulan ja kohtaantohaasteiden ratkaisua sekä elinvoimaa Kainuussa.

Alahankkeiden hakuinfot ja hakuklinikka

12.-13.8.2024 ja 22.8.2024 järjestetään kesällä käynnistyneiden alahankehakujen infot sekä hakuklinikka. Tervetuloa mukaan kaikille avoimiin hakutapahtumiin kuulemaan lisää rahoitusmahdollisuuksista ja hakuprosessista! 

"Haluaisin rekrytoida maahanmuuttaneen, mutta..." Työelämän haasteita ja ratkaisuja

5.6.2024: Monelle työnantajalle maahanmuuttaneen palkkaaminen olisi vastaus työvoimatarpeisiin ja rikastuttaisi myös työyhteisöä. Tapahtuma kokoaa yhteen yritykset, työnantajat ja työelämän kehittäjät keskustelemaan maahanmuuttaneiden rekrytoinnista.

Päivitetty: 28.05.2024