Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Osaavan työvoiman hakemiseen Euroopasta on nyt myös palveluja saatavilla (Etelä-Pohjanmaa)

Rekrytoiva ammattitaidon testaus teknologiateollisuuden toimialoille

Palvelu on tarkoitettu osaajien rekrytointiin ja ammatillisen osaamisen tunnistamiseen suomalaisen työantajan tarpeisiin EU/ETA-maista. Palveluun voidaan sisällyttää rekrytointitoimet, osaamisen tunnistaminen, lähtömaakoulutus, puolison tukipaketti sekä työyhteisön vastaanottovalmennus. Työnantajan maksuosuus on pääsääntöisesti 50 % palvelun kokonaiskustannuksista.

Lue lisää:

Rekrytoiva sotealan lähtömaakoulutus

Palvelu sisältää suomen kielen koulutusta EU/ETA-maista rekrytoitavalle osaajalle. Tavoitteena on saavuttaa asetettu kielitaidon tavoitetaso, tutustua suomalaiseen työelämään, yhteiskuntaan ja kulttuuriin sekä tukea työntekijää ja hänen mahdollista perhettään Suomeen muutossa ja asettautumisessa. Työnantajan maksuosuus on pääsääntöisesti 50 % palvelun kokonaishinnasta.

Lue lisää:

Osaajia Unkarista – Teollisuuden pk-yritysten rekrytointiohjelma 2023

Huomioithan myös Etelä-Pohjanmaalla käynnistyneen pk-yrityksille suunnatun rekrytointiohjelman, jossa avustetaan maakunnassa toimivia yrityksiä rekrytoimaan osaajia Unkarista joustavasti, asiantuntevasti ja ilman välikäsiä. Rekrytoinnit toteutetaan Euroopan työnvälitysverkoston avulla Suomen ja Unkarin välisenä yhteistyönä. Sopivien tekijöiden löytyessä ohjelmasta tarjotaan apua myös työntekijöiden muuttoon, asettautumiseen, työn aloittamiseen ja perehdytysvaiheeseen. Sekä rekrytointi että tarjolla olevat tukipalvelut ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Ilmoittautumislinkki ja lisätietoa rekrytointiohjelmasta löytyvät euresep.fi -sivustolta.

Ohjelman toteuttavat Ponte Oy, Euroopan työnvälitysverkosto (EURES) Suomessa ja Unkarissa, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Ohjelma tuotetaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin kanssa.

Haluaisitko selvittää, olisiko näistä palveluista apua juuri sinun yrityksellesi?

Ota yhteyttä Etelä-Pohjanmaalla asiantuntijaan:

Marja-Elina Kivisaari
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
marja-elina.kivisaari(a)ely-keskus.fi
p. 0295 027 515

Sanna Davidsson
Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto
sanna.davidsson(a)te-toimisto.fi
p. 0295 046 558