Alueellista tietoa

Uutiset 2022

EnergyVaasan saama kansainvälistymispalkinto on yhteisesti ansaittu

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkintojen saajina Neural DSP Technologies, Kuusakoski Group, AGCO-konserni ja EnergyVaasa (Pohjanmaa)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittaisen kansainvälistymispalkinnon menestyville suomalaisyrityksille. Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Huomiota kiinnitetään erityisesti kilpailukykyyn, liiketoiminnan kansainvälisyyteen ja kannattavuuteen. Lisäksi arvioinnissa painotetaan toiminnan vastuullisuutta, vaikutuksia suomalaisen osaamisen ja työllisyyden kehittymiseen sekä investointeihin Suomeen ja Suomen innovaatioympäristön tunnetuksi tekemiseen.

Vuoden 2023 tulokasyrityksenä palkitaan digitaalisen äänenkäsittelyn ohjelmistoja ja laitteita kehittävä ja valmistava Neural DSP Technologies ja kasvuyrityksen palkinnon saa kierrätysalan ja valimoalan konserni Kuusakoski Group. Pitkäaikaisen kansainvälisen investoija -kategoriassa investoijapalkinnon saa AGCO-konserni. Vuoden yhteisöpalkinnon sai EnergyVaasa, pohjoismaiden suurin energiateknologian klusteri.
 

EnergyVaasan yhteisöpalkinto on 180 yrityksen ja 13 000 työntekijän ansiota


Yhteisöpalkinnon saanut EnergyVaasa on energia-alan yritysten ja tutkimuslaitosten verkosto, joka on perustettu vuonna 2001. Vaasan seudulla toimivan klusterin yritysten tavoitteena on kehittää kestäviä ja kilpailukykyisiä teknologiaratkaisuja, jotka auttavat vähentämään päästöjä ja säästämään energiaa maailmanlaajuisella mittakaavalla.

Yrityksiä ja muita organisaatioita klusterissa on yhteensä 180. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on vuosittain 6 miljardia euroa ja viennin osuus liikevaihdosta on yli 80 prosenttia. Yrityksissä kehitetään huipputeknologiaa, joka keskittyy esimerkiksi älykkäisiin energiaratkaisuihin, merenkulkuun, kestävään energiaan, joustavaan energiantuotantoon ja digitalisaatioon.

EnergyVaasa-brändiä hallinnoivat Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Teknologiakeskus Merinova. EnergyVaasan Communications & Brand Manager Kristoffer Jansson iloitsee palkinnosta:

– Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto on hieno tunnustus siitä työstä, jota tehdään ihan jokaisessa 180 klusteriin kuuluvassa yrityksessä niiden kaikkien noin 13 000 työntekijän voimin. Onnittelut saa siis osoittaa kaikille heille, jotka Vaasan seudulla lähtevät joka aamu töihin klusteriyrityksiin pelastamaan maailmaa, Jansson painottaa.


Lue koko tiedote Vaasanseudun kehityksen sivuilta täältä.