Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Mökinojan hevoshaan maakunnallisesti arvokasta niittyä kunnostettiin pienillä talkoilla hikisen elokuun päätteeksi. Niittotalkoissa oli mukana tehokas joukko Pohjois-Savon ELY-keskuksen ympäristövastuualueen asiantuntijoita.

Alueella on harvinaisen edustavaa monilajista niittykasvillisuutta ottaen huomioon, että se on ollut yli kymmenen vuotta ilman hoitoa. Niitty ja ympäristö vanhoine rakennuksineen on varsin viehättävä, mutta se uhkaa jäädä lepikon ja kuusten peittoon. Yksityisessä omistuksessa oleva, noin kahden hehtaarin laajuinen alue pyritään saattamaan kokonaisuudessaan Helmi-kunnostuskohteeksi ja se halutaan palauttaa jatkuvan hoidon piiriin.

”Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten paljon saimme 11 hengen voimin aikaan lyhyessä ajassa. Niittoa tehtiin yli 0,5 hehtaarin alalla hakamaan suurempien kuusten hallitsemassa sokkelossa. Erityiskiitos kuuluu Kuopion Luonnonystäväin yhdistykselle, joka lainasi hyvät välineet niittoon ja osallistui töihin 2 henkilön vahvuudella ”, tuumii talkoiden järjestäjä, luonnonsuojelun asiantuntijamme Sanni Virtanen.

Lue lisää Helmi-ohjelman toimeenpanosta Pohjois-Savossa (ymparisto.fi)

Niittotalkoojoukko haravoiden ja viikatteiden kanssa yhteiskuvassa.
Kuva: Juho-Ville Marttila