Uutiset

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Euroopan maaseuturahaston siirtymäkausi käynnissä, tukihaut jatkuvat normaalisti (Uusimaa)

Komissio on hyväksynyt vuoden 2022 loppuun kestävän Manner-Suomen maaseutuohjelman kehittämisohjelman eli maaseutuohjelman siirtymäkauden virallisesti. Siirtymäkaudella tarkoitetaan rahoituskausien väliin jäävää aikaa.

Siirtymäkauden myötä ELY-keskukset saavat käyttöönsä siirtymäkaudelle budjetoidut varat. Koska nyt pilotoitiin uutta varojen jakamiskäytäntöä, Uudenmaan ELY-keskuksen alue sai tukirahoja hanke- ja yritystukiin myönnettäväksi aiempaa vähemmän. Sen osuus on tänä vuonna 2,8 miljoonaa.

Tukimuodot ovat siirtymäkauden aikana samat kuin aiemminkin ja tukea voi hakea keskeytyksettä.

-  Rahaa on hyviä hankkeita varten, joten kannattaa hakea, maaseutuohjelmasta Uudenmaan ELY-keskuksessa vastaava Maria Konsin-Palva toteaa.

Tänä vuonna olisi tarkoitus saada käyttöön myös maaseutuohjelman elvytysvaroja - mutta koska tarkalleen ja mihin tarkoitukseen - siitä tiedotetaan kesällä. Elvytysraha on suunniteltu laajakaista- ja digitalisaatiohankkeita sekä uusiutuvaa energiaa varten. 

Maaseutuohjelman uusi kausi, CAP27-ohjelma, alkaa vuonna 2023. Sen valmistelut ovat jo pitkällä, kuten myös uuden ohjelman alueellisen toteuttamisen suunnitelmat.  

EU:n elvytysvarojen myötä Uudellamaalla on nyt poikkeuksellisesti myös muuta kehittämisrahaa enemmän haettavissa. Nyt myös Uudenmaan ELY-keskuksen alueella toimivat yritykset voivat saada kehittämisavustusta. Sitä haetaan Hämeen ELY-keskuksesta.

 

Lisätietoja:
Johtava asiantuntija Maria Konsin-Palva, maria.konsin-palva(at)ely-keskus.fi

​​​​​​​Kuva: Uudenmaan ELY-keskus