Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Uusi monikielinen opetusvideosarja suomalaisesta yhteiskunnasta

Uudenmaan ELY-keskuksen valtakunnallinen Kotona Suomessa -hanke (ESR) on tuottanut aikuisille maahanmuuttajille suunnatun seitsemänosaisen videosarjan. Kielinä ovat suomi, ruotsi, arabia, somali, englanti, venäjä, kurdi (kurmandzi) ja dari.

Opetusvideot kertovat suomalaisesta yhteiskunnasta, verotuksesta ihmisoikeuksiin. Videot on tarkoitettu oppimateriaaliksi koulutuksiin ja itsenäiseen katseluun, mutta palvelevat myös heikosti lukevia ja kirjoittavia henkilöitä.

Tavoitteena on avata suomalaista yhteiskuntaa ja sen arvoja sekä lisätä ymmärrystä asioista, joita uusi maahantulija Suomessa kohtaa. Videoissa kerrotaan muun muassa varhaiskasvatuksen ja koulutuksen roolista, naisten asemasta, työnteon merkityksestä sekä siitä, mitä verorahoilla kustannetaan. Yhden videon aiheena on kunniaan liittyvä väkivalta. Videot on toteuttanut Stremia Oy.

Monikieliset videot ovat katsottavissa Kotona Suomessa -hankkeen Youtube-kanavalla. Kotona Suomessa -hanke on aiemmin teettänyt Suomen historiasta kertovan opetusvideon "Hyvinvointia rakentamassa: Suomen ja Virtasten vuosisata".

Lue lisää: