Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Luomuala kasvaa Satakunnassa kohisten

Luomuala kasvaa Suomessa hienosti. Ruokaviraston julkaisemien tämän vuoden ennakkotietojen mukaan luomuala kasvoi koko Suomessa tänä vuonna 5% ja on nyt 321 969 hehtaaria, joka on 14,1% koko peltoalasta. Suurinta luomualan kasvu on ollut Lapissa, Keski-Suomessa ja Satakunnassa.

Satakunnassa luomuviljelyn osuus on kasvanut viime vuodesta 10 %. Luomuviljelyehtojen mukaisesti viljeltyä peltoalaa löytyy maakunnastamme tällä hetkellä 12 128 hehtaaria, mikä on 8,6 % käytössä olevasta maatalousmaasta.  

- Moni suuri tila on viime vuosina aloittanut luomuviljelyn vetäen esimerkillään myös pienempiä tiloja mukaan, tarkastaja Teija Rinne kertoo.

​​​​​​​Satakunnassa jo kymmeniä luomueläintiloja

Luomun osuus myös kotieläintiloista on Satakunnassa nousussa. Luomueläimet käyttävät ravinnokseen luomurehua, joten luomueläintilojen lisääntymisellä on vaikutusta myös luomupeltoalan kasvamiseen.

- Satakunnasta löytyy tällä hetkellä kymmeniä luomuruuan kasvattajia. Yhtenä merkittävänä syynä tähän ovat olleet lukuisat luomua edistävät hankkeet, sekä kuluttajien kasvanut kiinnostus luomuruokaa kohtaa. Rinne kertoo.

Lue lisää satakuntalaisista luomutiloista ja luomuhankkeista Luomuisa Satakunta -hankkeen sivuilta osoitteesta luomuisasatakunta.fi