Navigointivalikko
Uutiset 2018

Porokello sai SKAL:n Kuljetuskuutio-palkinnon (Lappi)

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on luovuttanut tänään vuoden 2017 Kuljetuskuutio-palkinnon Porokello-sovelluksen kehittäjille. Porokello-sovellus hälyttää havaituista poroista äänin ja värein reaaliaikaisesti paikkatietoa hyödyntäen. Porokello-palvelun pohjana ovat reaaliaikaiset porovaroitukset, jotka palveluun tuottavat poronhoitoalueella autoilevat ammattiautoilijat.

SKAL:n tiedotteen mukaan palkinto myönnettiin Porokello-hankkeelle, koska SKAL arvostaa eri tahojen ja kuljetusalan yhteistyön tuloksena syntynyttä ja yhteistyöhön perustuvaa digitaalista ratkaisua, jonka avulla tiellä liikkujat torjuvat porokolareita. SKAL arvostaa Porokellossa myös digitaalisuutta, helppoutta ja maksuttomuutta.

- Ammattiautoilijat ovat Porokello-palvelun ydin, ja siksikin arvostamme tätä palkintoa erittäin korkealle ja toivomme erinomaisen yhteistyön SKAL:n kanssa jatkuvan, sanoo Lapin ELY-keskuksen ylijohtaja Jaakko Ylinampa.

Kuljetuskuutio on tunnustuspalkinto, jonka SKAL ry myöntää vuosittain määrätietoisesta työstä suomalaisen kuljetuselinkeinon hyväksi.

Porokello on Lapin ELY-keskuksen hallinnoima tutkimus- ja kehityshanke, missä mobiiliteknologiaa hyödyntäen luodaan uusi älyliikenteen palvelu porovaroittamiseen. Porokellon varoitukset saa mm. navigaattoreihin ja älypuhelimiin. Järjestelmän kehittämiseen on sitoutunut useita eri tahoja ja yrityksiä kuten Lapin ELY-keskus, Liikennevirasto, Paliskuntain yhdistys, Paikkatieto Online Oy, Milliemallie Oy ja V-Traffic.

SKAL:n tiedote

 


Alueellista tietoa